MENIU

Liga I, etapa 23 - Rapid-FC Timişoara 0-2

Foto: NewsIn

Echipa antrenată de Gabi Balint, FC Timişoara, a trecut, miercuri, în deplasare, de Rapid, scor 2-0, şi a urcat provizoriu pe locul 3, la doar 3 puncte în spatele liderului Dinamo, care are un meci mai puţin disputat.

RAPID - FC TIMIŞOARA 0-2 (Arm. Karamian 19, 31)

Rapid: Andrade - Maftei, J.P. Andrade, M. Constantin, Bozovic - Lazăr, N. Grigore (J. Pinto 48) - Herea (Grigorie 57), Spadacio, Cesinha (Cl. Mejolaro 69) - Djalovic. Antrenor: Marian Rada.

FC Timişoara: Pantilimon - Bădoi, Nibombe, Cisovsky, Latovlevic - Arm. Karamian (Curtean 89), Alexa, Borbely, Art. Karamian - Bucur (Parks 77), Magera (Vrsic 83). Antrenor: Gabi Balint.

Cartonaşe galbene: Maftei 57, M. Constantin 87 / Arm. Karamian 69, Latovlevic 71, Art. Karamian 90+2

Arbitri: Ionică Serea - Aurel Oniţa, Sebastian Gheorghe

Stadion: Giuleşti-Valentin Stănescu; Spectatori: 7.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 19: Magera a recuperat o minge de la picioarele lui Marius Constantin, a trimis în centrul careului, de unde Arman Karamian a înscris cu un şut sub bară

0-2, min. 31: Artiom Karamian a centrat foarte bine de pe partea stângă, iar balonul a ajuns la Arman Karamian, care a înscris din 6 metri.

Înainte de startul partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului jucător al giuleştenilor Gheorghe Ene, care a murit în urmă cu câteva zile. Tot înainte de începutul meciului, Costin Lazăr a primit Tricoul Fair-Play din partea lui Gabi Balint, pentru că la meciul cu Oţelul Galaţi i-a spus arbitrului Teodor Crăciunescu că nu fusese faultat în careu, iar centralul a revenit asupra deciziei prin care dictase lovitură de pedeapsă.

În minutul 23, Rapid a fost aproape de egalare, dar şutul trimis de Costin Lazăr spre poarta lui Pantilimon a lovit doar bara. În minutul 63, giuleştenii au fost din nou aproape de gol, după ce mingea a ricoşat la Grigorie, în faţa porţii, dar mijlocaşul nu a reuşit să îl învingă pe Pantilimon din doar 10 metri.

Suporterii giuleşteni de la Tribuna a II-a nu au uitat de prestaţia foarte slabă a favoriţilor în derby-ul cu Dinamo, când au pierdut cu scorul de 0-3, şi au afişat următorul banner: "Fetiţele în roz au făcut blatul pufos", cu aluzie la echipamentul purtat de feroviari şi la faptul că meciul cu dinamoviştii ar fi putut fi aranjat.

Arman Karamian a ajuns, după cele două goluri din acest joc, la cota 4 în clasamentul golgheterilor. El a mai reuşit să înscrie câte un gol în partidele cu Oţelul Galaţi (etapa 13) şi Gloria Buzău (etapa 22).

La meciul din Giuleşti au fost prezenţi şi aproximativ 200 de suporteri bănăţeni, veniţi de la Timişoara pentru a-şi încuraja favoriţii.

Până acum, cele două formaţii s-au mai întâlnit de 65 de ori, jocuri în care Rapid s-a impus de 29 de ori, 19 partide s-au terminat la egalitate, iar în celelalte 17 au câştigat timişorenii. Din totalul partidelor, 32 s-au disputat în Giuleşti, iar bănăţenii nu au reuşit decât 3 victorii şi 7 rezultate de egalitate, în timp ce de 22 de ori s-au impus bucureştenii.

FC Timişoara nu a mai pierdut un meci în Liga I de la data de 8 noiembrie 2008, atunci când Dinamo se impunea pe terenul bănăţenilor, scor 3-0. De atunci, formaţia de pe Bega a mai disputat 8 partide în care a înregistrat 4 victorii şi 4 rezultate de egalitate. De cealaltă parte, Rapid se află la cea de-a doua înfrângere consecutivă, după eşecul din derby-ul cu Dinamo, scor 0-3.

În urma acestui rezultat, FC Timişoara a acumulat 43 de puncte şi a urcat pe poziţia a treia în clasament, în timp ce Rapid cade pe locul 7, cu 38 de puncte.
Mai multe articole despre:
Liga I Rapid FC Timişoara Etapa a 23-a