MENIU

Liga Europa / Seară de coşmar pentru Dinamo la Istanbul

Foto: UEFA

Dinamo a jucat curajos cu Galatasaray, dar se întoarce cu tolba plină de goluri de la Istanbul, unde a pierdut cu 1-4, joi, în etapa a treia din grupa F a Ligii Europa.

Dinamo a intrat fără complexe pe terenul de pe Ali Sami Yen şi, deşi Ion Marin a gândit o formulă cu Andrei Cristea singur în atac, a reuşit să îşi creeze ocazii la poarta lui Leo Franco prin "mânjii" Torje şi Marius Alexe.

Elano a înscris pentru Galatasaray (21), dar tuşierul a indicat ofsaid, iar apoi a venit minutul 32, când Kewell a trimis un şut-centrare spre poartă, iar Dolha, păcălit de Servet Cetin, s-a văzut învins pentru prima oară. Nici aşa dinamoviştii nu au dezarmat şi au continuat să se arunce în atac în căutarea golului egalizator.

După ce a mai salvat-o de două ori pe Dinamo în faţa lui Shabani Nonda şi Kewell, Dolha s-a mai văzut o dată nevoit să scoată mingea din plasă. În minutul 42, Zie Diabate l-a scăpat din ochi pe Keita, care l-a găsit liber în careu pe Shabani Nonda, acesta din urmă înscriind cu un şut plasat pentru 2-0.

Intraţi la pauză cu un dezavantaj de două goluri, "câinii" au revenit pe teren cu speranţa că vor reuşi să-i imite pe cei de la Trabzonspor, care în urmă cu câteva zile marcau de trei ori pe Ali Sami Yen. Numai că nici nu au apucat să se aşeze bine în ghete elevii lui Ion Marin, că arbitrul arăta din nou centrul terenului, după ce Shabani Nonda punctase din nou (46). Seara s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru Dinamo în minutul 58, când Elano a făcut 4-0 dintr-un penalty dictat după ce Zie Diabate l-a faultat în careu pe Aydin.

Nici la acest scor "câinii" nu s-au aşezat cu botul pe labe, ci au reuşit să reducă din diferenţă prin N'Doye (62). Apoi, Adrian Cristea a trimis o minge în bară (69), iar celălalt Cristea de pe teren, Andrei, a hărţuit în continuare apărarea adversă. Nici turcii nu s-au lăsat mai prejos, în ciuda avantajului mai mult decât confortabil, însă în cele din urmă scorul nu a mai suferit modificări.

În celălalt meci din grupă, Panathinaikos s-a impus cu 1-0 în faţa austriecilor de la Sturm Graz.

Galatasaray rămâne lider în serie, cu 7 puncte, urmată de Panathinaikos (6 p), iar Dinamo este pe trei, cu 3 puncte. Sturm Graz este codaşa grupei, cu un singur punct.


CASETA TEHNICĂ:


GALATASARAY - DINAMO 4-1 (Kewell 33, Nonda 42, 47, Elano 58-penalty / N'Doye 63)

Galatasaray: Leo Franco - Sabri (Ugur 66), M. Topal, Servet, Erkin - Sarp, Ayhan (Ozbek 74) - K. Keita (Aydin 55), Elano, Kewell - Nonda. Antrenor: Frank Rijkaard.

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Tamaş, Diabate - Torje (Niculescu 75), L. Rus (Boştină 46), N'Doye, M. Alexe (Zicu 60) - Ad. Cristea - A. Cristea. Antrenor: Ion Marin.

Cartonaşe galbene: Ayhan 50, Kewell 64 / N'Doye 64

Arbitri: Martin Invargsson - Magnus Sjoblom, Peter Martinsson - Daniel Stalhammar, Michael Lerjeus (toţi din Suedia)

Stadion: Ali Semi Yen; Spectatori: 25.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Galatasaray - Dinamo, scor 4-1.

Mai multe articole despre:
Dinamo Galatasaray Grupa F Liga Europa