MENIU

Liga Campionilor: Presa din Ucraina scrie că Şahtior a trăit o "senzaţie oribilă" după eliminare

Foto: uefa.com

Presa ucraineană scrie că formaţia Şahtior Doneţk trebuia în mod normal să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor şi consideră că gruparea condusă de Mircea Lucescu a ratat calificarea pentru că nu a reuşit un rezultat mai bun în meciul tur.

"Şahtior a trăit o senzaţie oribilă prin ratarea calificării mai departe în Liga Campionilor. Câştigătoarea Cupei UEFA a remizat de două ori cu FC Timişoara şi şi-a încheiat drumul în Liga Campionilor. Aşa cum era de aşteptat, Şahtior a preluat iniţiativa, chiar cu preţul sângelui vârsat, dar gazdele au reuşit să reziste. A doua parte a meciului nu a fost prea diferită faţă de prima, oaspeţii reuşind aceeaşi dominare totală", scrie publicaţia Donbass.

"Minerii pot da vina pe partida din tur, încheiată la egalitate, scor 2-2, şi le rămânea să câştige meciul din deplasare, dar defensiva Timişoarei a rezistat foarte bine. Pantilimon a avut intervenţii decisive, Bucur a ratat, iar fraţii Karamian şi-au făcut datoria. Echipa nu trebuie să găsească scuze", notează Football.ua.

Site-ul oficial al UEFA scrie că FC Timişoara a reuşit o "performanţă istorică" prin eliminarea câştigătoarei Cupei UEFA, după ce la meci a fost susţinută de aproape 22.000 de suporteri. "La club au continuat investiţiile la echipă prin aducerea unor antrenor precum Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Dusan Uhrin Jr. sau Balint, iar Timişoara a ajuns să facă următorul pas, după ce formaţia pregătită de Sabău a reuşit calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor", scrie site-ul forului european.

FC Timişoara a reuşit să elimine, miercuri, deţinătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, după ce a remizat, scor 0-0, în manşa secundă disputată pe Dan Păltinişanu, şi va evolua în play-off-ul competiţiei. În partida tur, cele două formaţii au remizat, scor 2-2, astfel că bănăţenii s-au calificat, conform regulamentului, datorită golurilor marcate în deplasare.

În urma acestei duble, FC Timişoara s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, care este programat pentru 18/19 august - turul - şi 25/26 august - returul. Tragerea la sorţi pentru aflarea adversarului va avea loc pe 7 august la Nyon. În cazul în care nu va intra în grupele Ligii Campionilor, FC Timişoara are deja asigurat locul în grupele Ligii Europa.