MENIU

Liga Campionilor - Dan Petrescu: "Am venit să jucăm fotbal, nu să facem schimb de tricouri"

Foto: NewsIn

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, că echipa sa va încerca să producă surpriza în meciul cu FC Sevilla, din Liga Campionilor, deoarece s-a deplasat în Spania să joace fotbal, nu doar să facă schimb de tricouri cu adversarii.

"Va fi un meci foarte greu pentru noi. Sevilla e favorită la câştigarea grupei şi aş fi preferat să disputăm primul meci contra altei echipe, însă aşa au decis sorţii, să debutăm la Sevilla. Am venit să jucăm fotbal, nu să facem schimb de tricouri sau să vizităm acest oraş", a declarat Dan Petrescu marţi, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la stadionul Sanchez Pizjuan.

Tehnicianul a explicat că echipa sa va trebui să îşi pună în valoare calităţile şi să treacă peste emoţiile debutului în principala competiţie europenană intercluburi. "Suntem aici să încercăm să câştigăm prin metodele noastre. Chiar dacă şansele sunt mici, credem în ele. Ca şi mulţi dintre jucătorii mei, mă aflu în faţa debutului ca antrenor în Liga Campionilor. Am încercat să le vorbesc jucătorilor, să le transmit din experienţa mea ca fotbalist în această competiţie. Cu multă muncă, cu sacrificiu şi puţin noroc, putem face surpriza. Echipa mai mică are întotdeauna nevoie de noroc în plus", a mai spus Dan Petrescu.

Căpitanul echipei din Urziceni, George Galamaz, a declarat că el şi colegii săi sunt motivaţi pentru acest meci şi îşi doresc să reuşească o surpriză la Sevilla. "Am venit aici să facem un joc cât mai bun contra celei mai bune echipe din grupă. Vrem să evoluăm fără emoţii, să demonstrăm că suntem o echipă de valoare. Vom încerca să producem surpriza şi să obţinem un rezultat pozitiv", a spus Galamaz.

Altfel, căpitanul ialomiţenilor s-a declarat mulţumit de prezenţa selecţionerului alături de echipa sa la Sevilla. "Prezenţa lui Răzvan Lucescu e importantă, ne motivează, însă vrem să jucăm întâi pentru noi şi apoi pentru alţii. Venirea selecţionerului e un imbold", a spus Galamaz, care a adăugat: "Trebuie să ne odihnim foarte bine, pentru că avem mult de alergat mâine. Vom încerca să le facem faţă lui Fabiano şi lui Kanoute".

Partida dintre FC Sevilla şi Unirea Urziceni, din prima etapă a Grupei G a Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21:45, pe arena Ramon Sanchez Pizjuan.