MENIU

Liderii PSD discută astăzi separat despre asumarea răspunderii Executivului pe legile educaţiei

Foto: NewsIn

Biroul Permanent al PSD se reuneşte astăzi să discute despre decizia colegilor de Coaliţie de asumare a răspunderii Executivului pe legile educaţiei.

Liderii PSD şi miniştrii partidului s-au întâlnit şi duminică într-o şedinţă informală pentru a discuta despre temele ce vor fi abordate în şedinţa de astăzi a Coaliţiei, inclusiv asumarea răspunderii guvernamentale pe legile educaţiei, dar şi pe celelalte legi care vizează reforma.

Social-democraţii au stabilit modul cum vor răspunde democrat-liberalilor în şedinţa de astăzi a Coaliţiei în privinţa deciziei premierului de asumare a răspunderii pe pachetul de legi ale educaţiei, dar şi ultimatului dat de PD-L, prin vocea ministrului Radu Berceanu "dacă miniştrii PSD nu sunt de acord cu acest demers, fie înghit, fie demisionează".

Mai mulţi lideri ai PSD au declarat duminică seară, înaintea şedinţei informale a partidului, că trebuie să aibă loc o discuţie cu PD-L în legătură cu decizia de asumare a răspunderii pe legile educaţiei, iar Marian Vanghelie a susţinut că nu se pune problema ca cineva "să trimită acasă" PSD.
Întrebat dacă PSD se gândeşte să depună o moţiune de cenzură, Vanghelie a replicat că nu se pune problema acum. La rândul său, liderul social-democrat Liviu Dragnea a declarat că pesediştii se vor sfătui în şedinţa informală asupra problemei legate de pachetul pe educaţie şi a criticat PDL pentru că nu a ridicat problema asumării răspunderii nici la şedinţa Coaliţiei de săptămâna trecută, şi nici în Guvern nu s-a discutat "foarte clar" subiectul.
PD-L le-a transmis duminică social-democraţilor că nu trebuie să aleagă între reforma în educaţie şi coaliţie, ci trebuie să decidă dacă sunt prezenţi la guvernare "doar pentru a căuta avantaje" sau "doresc cu adevărat reformele de care România are nevoie".

"PSD nu trebuie să aleagă între coaliţie şi reforma în Educaţie, ci trebuie să aleagă între reforma în Educaţie şi reforma în Educaţie. PSD trebuie să se decidă dacă este prezent la guvernare doar pentru a căuta avantaje, sau doreşte cu adevărat reformele de care România are nevoie", se arată într-un comunicat de presă.