MENIU

Liderii Coaliţiei de guvernare au discutat, la Palatul Victoria, despre probleme sociale şi economice apărute din cauza crizei

Foto: NewsIn

Liderii Coaliţiei de guvernare au discutat la Palatul Victoria despre ultimele probleme sociale şi economice apărute din cauza crizei. Primul-ministru a declarat la Realitatea TV că executivul doreşte să elimine discrepanţele dintre salariile bugetarilor, dar şi să îi ajute românii cu lefuri şi pensii mici.

Cele mai importante subiecte de pe agenda Coaliţiei au fost măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia după acordul cu FMI, în condiţiile în care, cât de curând, ne aşteptăm la o rectificare bugetară având în vedere faptul că parametrii macro-economici au fost schimbaţi.

De asemenea, s-au luat în discuţie deciziile Executivului care vor fi luate pentru a face economii: îngheţări de salarii, reduceri ale sporurilor şi disponibilizări în sectorul bugetar.

Pogea şi Sârbu au fost mandataţi să pregătească actele normative privind reducerile de cheltuieli

Ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea şi ministrul Muncii Marian Sârbu au fost mandataţi să pregătească actele normative necesare respectării înţelegerii cu FMI, acestea urmând să vizeze reducerea de cheltuieli din administraţia publică, a anunţat Gheorghe Flutur după şedinţa de astăzi a Coaliţiei.

"Au fost mandataţi ministrul Pogea şi ministrul Sârbu să pregătească actele normative, proiectele de Ordonanţă de Urgenţă care să respecte înţelegerile cu Fondul Monetar Internaţional. Aici mă refer la prevederi care se referă, în primul rând, la reducerea de cheltuieli în administraţia publică, dar şi la mărirea veniturilor", a declarat vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur.

"În câteva zile se doreşte ca acest act normativ să fie finalizat. Aşteptăm scrisoarea de la FMI. În următoarele zile şi noi trebuie să fim pregătiţi ", a completat acesta.

Gheorghe Flutur a mai precizat că reducerile vor viza cheltuielile cu deplasările, cheltuielile cu dotarea cu maşini şi mobilier, o altă strategie pentru a face economii fiind şi micşorarea gradului de ocupare a posturilor vacante rezultate în urma pensionărilor din administraţia publică.

Flutur a mai dat asigurări că împrumutul solicitat de România nu va aduce modificări ale cotei unice, ale TVA-ului sau ale altor impozite. El a spus că în Coaliţie s-au amintit şi obiectivele avute prin acest împrumut: relansarea economică, salvarea şi păstrarea locurilor de muncă, achitarea salariilor şi a pensiilor, o atenţie deosebită primind persoanele cu venituri mici.