MENIU

Lideri şi miniştrii PSD s-au reunit, joi dimineaţă, de urgenţă la Senat

Foto: NewsIn
Miniştrii PSD au venit la Senat cu demisiile scrise şi semnate

Lideri şi miniştri ai PSD s-au reunit de urgenţă la Senat pentru a lua o decizie în privinţa continuării guvernării alături de PD-L. Întâlnirea a fost convocată la scurt timp după ce preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat Decretul pentru revocarea din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Dan Nica.

La Senat s-au prezentat mai mulţi miniştri PSD, care au venit cu demisia în geantă, după cum au declarat chiar ei. În plus, la întâlnirea conducerii au luat parte şi Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Dan Nica şi preşedintelui PSD Mircea Geoană.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a spus că PSD va face "ce a stabilit", adică miniştrii săi vor demisiona în bloc. Întrebat ce vor face social-democraţii în acest moment, după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare a vicepremierului Dan Nica, Geoană a răspuns: "Vom face ceea ce am stabilit". "Domnul preşedinte să fie sănătos", a completat, ironic, Geoană.

La intrarea în biroul preşedintelui PSD, Mircea Geoană, Ilie Sârbu a declarat, sec: "Am la mine şi demisia lui Victor Ponta".

"Este clar că Traian Băsescu a demarat o lovitură de stat de catifea. Din păcate, România este, acum, într-un moment extrem de complicat. Este clar că decizia din 2004 de a-l alege pe Traian Băsescu şi rezultatul fraudat al alegerilor a creat o paranteză de istorie în ultimii cinci ani. Acum vom încerca din nou să reparăm aceleaşi mizerii şi probleme pe care le creează acest om care, până la urmă, este unul singur şi nu are mintea decât îndreptată spre scandaluri şi spre dezbinare", a spus Adrian Năstase.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că "lucrurile sunt încheiate", adică Traian Băsescu a dezvăluit ceea ce toţi ştiau - că a vrut să-i dea pe social-democraţi afară de la guvernare şi că Emil Boc este interpretul jocului dictat de preşedinte.
"A fost gândul lui Băsescu să dea afară PSD-ul. Acum lucrurile sunt clare: răspunderea totală este a preşedintelui ţării care a programat această chestiune – cu două luni înainte de alegeri să-şi asigure un Guvern pe care să-l manipuleze cum vrea el", a declarat Iliescu.

Ion Iliescu s-a arătat convins de faptul că miniştrii PSD îşi vor da demisia. "Traian Băsescu a fost cel care a orchestrat această operaţiune şi el a şi pus punctul final prin semnarea, aseară, a acestui decret", a conchis Năstase.

Miniştrii PSD au demisiile scrise şi semnate. Liderii PSD au anunţat încă de miercuri că vor demisiona în bloc la 30 de minute de la semnarea de către preşedintele Băsescu a decretului de revocare din funcţie a ministrului Dan Nica.

Tot joi, preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul pentru desemnarea lui Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, ca interimar pentru funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei şi Internelor