MENIU

Lia Olguţa Vasilescu, atacată dur pentru ultimele declaraţii: "E culmea tupeului!"

Viorica Dăncilă și Lia Olguța Vasilescu la CEx

Lia Olguţa Vasilescu este taxată dur de rezervişti, după ce a afirmat că nu are nicio legătură cu plafonarea pensiilor militarilor. Reacţia vine după ce Olguţa Vasilescu s-a enervat pe fostul coleg de partid Adrian Ţuţuianu, care a afirmat că ea ar fi respondabilă pentru această situaţie.

Comentariul Liei Olguţa Vasilescu la adresa lui Adrian Ţuţuianu, despre care a spus că "îl mănâncă pielea şi vrea să fie scărpinat", este catalogată drept o "culme a tupeului" în scrisoarea deschisă a Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMDRR), semnată de colonelul în rezervă Mircea Dogaru.

"Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii şi (In)Justitiei Sociale a umplut Internetul cu un atac furibund şi suburban la adresa numitului senator (Adrian Ţuţuianu - N.R). Pe scurt, îl acuză pe acesta că ar fi iniţiatorul OUG 59/2017 şi că, in ceea ce o priveşte, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase", se spune în comunicatul SCMDRR.

Semnatarii documentului susţin că, de fapt, Olguţa Vasilescu este cea care, în calitate de ministru al Muncii, a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a plafona pensiile militarilor şi trec în revistă etapele.

"În ianuarie 2017 a lansat o campanie ticăloasă pe tema pensiilor militare? 

Ne-a insultat în toate felurile, () atacându-ne drepturile, cu metodele egalitarismului bolşevic.

Menţiona în fiecare zi, de 2-3 ori, dând ca exemplu pensiile magistraţilor ca fiind ale militarilor (şi) îi ameninţa pe "DOMNII COLONEI" cu initiative legislative extreme!

Cine a bagat, in luna mai 2017, in Proiectul Legii salarizarii unitare (astazi Legea 153/2017) celebrul Art.40, care desavarsea distrugerea produsa de OUG57/2015, îngheţând la minim pensiile militare? Lia Olguţa Vasilescu!

Cine a aparut pe 17 mai, in declaratie de presa, la orele 12.00, comunicand intregii media ca a trimis Proiectul de lege in Parlament si ca a rezolvat si pensiile speciale ale "domnilor colonei"? Lia Olguta Vasilescu!

Cine a anunţat, cu ură, că "La cererea conducerii partidului, am eliminat Art.40 din Proiectul Legii, DAR VOR VEDEA DOMNII COLONEI, IN TOAMNA!"? Lia Olguta Vasilescu!", se întreabă, retoric, semnatarii scrisorii. 

Tocmai din acest motiv, rezerviştii susţin că este culmea tupeului ca Lia Olguţa Vasilescu să se declare "nemultumită" de plafonarea pensiilor militare, după ce a acţionat ca ministru "potrivit principiului băsist "Ciocu mic! Acum noi suntem la putere şi facem ce vrem!".

Colonelul în rezervă Mircea Dogaru mai precizează că Adrian Ţuţuianu a fost singurul ministru al Apărării care a chemat Sindicatul Cadrelor în Rezervă la discuţii, din proprie iniţiativă.