MENIU

Leul mecanic proiectat de Da Vinci a fost construit după 500 de ani

Foto: RTV
Leul mecanic creat de Da Vinci trebuia să împartă crini doamnelor de la Curtea regelui Franţei

Maşina zburătoare sau cea cu auto-propulsie, costumul de scafandru, podul rotitor. Sunt doar câteva din invenţiile geniale ale lui Leonardo da Vinci care au revoluţionat lumea. După 500 de ani, o altă mostră a măiestriei florentinului este prezentată publicului. Este vorba despre un leu mecanic, proiectat pentru Curtea Regală a Franţei, care a fost în sfârşit construit.

Cea mai importantă personalitate a Renaşterii, celebru pentru picturile sale "Gioconda" sau "Cina cea de taină", Leonardo era şi un adevărat maestru al efectelor speciale.

Leul mecanic creat de Da Vinci trebuia să împartă crini doamnelor de la Curtea regelui Franţei. Sistemul gândit de maestrul florentin în urmă cu 5 secole este de efect şi în prezent.

Vizitatorii muzeului amenajat într-un castel din Valea Loarei unde este expus leul mecanic al lui Leonardo Da Vinci sunt impresionaţi.

Pictor celebru, arhitect, inginer, sculptor şi om de ştiinţă, Da Vinci a influenţat prin inovaţiile sale în pictură cursul artei italiene pentru mai mult de un secol după moartea sa. Iar, studiile sale ştiinţiifice în anamtomie, optică şi hidraulică au anticipat multe dintre realizările ştiinţei moderne.

Mai multe articole despre:
Leonardo da Vinci da Vinci efecte speciale