MENIU

Leo Burnett & Target Bucureşti a luat Bronze la categoria Media din cadrul festivalului Cannes Lions

Foto: www.sostav.ru

Agenţia Leo Burnett & Target Bucureşti a câştigat Bronze la festivalul de publicitate de la Cannes, în categoria Media – Product & Service: Travel, Entertainment & Leisure, pentru campania "The Dinosaur Exhibition", realizată pentru Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Campania “The Dinosaur Exhibition” s-a desfăşurat în luna februarie 2008 şi a avut ca scop promovarea unei dintre cele mai mari expoziţii cu dinozauri din lume, pe care a găzduit-o Muzeul Antipa, exponatele provenind chiar şi din America de Sud. Promovarea expoziţiei s-a făcut simultan în cinci oraşe din România (Bucureşti, Piteşti, Sibiu, Constanţa şi Galaţi) şi a reuşit să capteze atenţia celor mai importante posturi de televiziune locale şi naţionale prin acţiunile inedite pe care le-a presupus.

Agenţia Leo Burnett & Target Bucureşti a fost singura agenţie din România care a fost nominalizată la categoria Media Lions. Din echipa care a lucrat la campania “The Dinosaur Exhibition” au făcut parte: Mihai Botărel Leo Burnett-Copywriter, Ghica Popa Leo Burnett-Art Director, Emilian Arsenoaiei -Creative Director. Aceeaşi lucrare a fost nominalizată de două ori, la secţiunile “Travel, Entertainment & Leisure” şi “Best Use of Special Events and Stunt/Live Advertising”, categoria Media.

Anul acesta, conform datelor furnizate de organizatorii festivalului, agenţiile din România au înscris zece lucrări la categoria “Media”.

Marele trofeu la categoria Media a fost câştigat de agenţia JWT Tokyo pentru campania Kit Kat Mail. Premiul special Media Agency of the Year a fost acordat agenţiei Dentsu Tokyo, pe urmatoarele doua locuri clasandu-se Famous Brussels respectiv Shalmor Avnon Amichay / Y&R Interactive din Tel Aviv.

Istoricul festivalului de publicitate de la Cannes reflectă evoluţiile din industrie. Povestea acestui eveniment a început în anii '50, când s-a decis investirea în reclamele din cinematografie şi s-a format asociaţia londoneză Screen Advertising World Association.

Cea de-a 56-a ediţie a Cannes International Advertising Festival se va desfăşura între 21-27 iunie.
Mai multe articole despre:
festival publicitate campanie premiu Cannes Lions