MENIU

Legea de salarizare unitară este contestată de ministere

Foto: emaramures.ro

Legea de salarizare unitară este contestată chiar şi de ministere. Angajaţii din Apărare, Justiţie, Interne şi Afacerile Externe vor să menţină sistemele proprii de salarizare.

Într-o notă trimisă Guvernului de către ministerul Justiţiei se arată că: "Ministerul nu şi-a mai trimis reprezentant la şedinţele grupului de lucru ce au avut loc până acum, întrucât doreşte elaborarea unei legi proprii de salarizare în domeniul justiţiei, care să fie eventual abrogată după elaborarea legii salarizării unitare".

Reprezentantul Ministerului Administraţiei şi Internelor nu a propus soluţii de echivalare sau ierarhizare a funcţiilor, invocând faptul că nu are decât mandat de observator şi nu este abilitat să se pronunţe referitor la elaborarea acestui proiect de lege.

În aceeaşi notă se face referire şi la Ministerul Apărării Naţionale, care propune pentru echivalarea şi ierarhizarea funcţiilor, sistemul propriu în care funcţiile sunt corespunzătoare gradelor.

Iar Ministerul Afacerilor Externe nu a propus soluţii de echivalare şi ierarhizare invocând incompatibilitatea sistemului propriu cu alte sisteme de salarizare.
Mai multe articole despre:
guvern ministere