MENIU

Legăturile lui Sinatra cu mafia, nedorite de familia artistului în filmul lui Scorsese

Foto: www.rushprnews.com

Planurile regizorului Martin Scorsese pentru filmul despre viaţa lui Frank Sinatra, care aduce în prim-plan legăturile acestuia cu mafia, au deranjat-o pe fiica legendarului cântăreţ, Tina, care este şi producător executiv al filmului.

Regizorul Martin Scorsese vrea să exploreze în filmul biografic partea întunecată a vieţii lui Frank Sinatra, însă fiica cântăreţului, Tina, se opune prezentării acestuia ca fiind un om violent şi alcoolic, cerând o versiune mai "curată" a scenariului despre viaţa lui Sinatra.

În luna mai s-a anunţat că Scorsese, regizor care a câştigat un Oscar şi a făcut mai multe filme despre gangsteri, va fi regizor al filmului care va prezenta viaţa lui Frank Sinatra, programat pentru lansare în 2011. După negocierile pentru preluarea drepturilor asupra vieţii şi muzicii lui Sinatra care au durat doi ani, fiica acestuia a fost numită producător executiv al filmului. Tina Sinatra vrea ca în această peliculă tatăl său să fie prezentat într-o lumină favorabilă.

"Marty (Martin Scorsese n.r.) vrea ca filmul să fie dur şi să îl prezinte pe Frank cel violent, acuzat de comportamente sexuale şi alcoolic, iar Tina vrea să arate partea sensibilă a tatălui său şi să focuseze proiectul pe muzica acestuia. Anii '60 au fost nebuneşti pentru Sinatra, făcea sex cu o varietate de fete şi şi-a cimentat statutul de membru al Rat Pack (grup de vedete populare centrat original pe Humphrey Bogart, n.r.). Reprezintă un moment cheie pentru mitologia sa. Tina vrea să se asigure că filmul va prezenta un Frank curat şi că proiectul nu îl va pune într-o lumină negativă", potrivit unei surse care cunoaşte detalii legate de viitorul film, citată de The Telegraph.

Într-un interviu acodat anul trecut, Tina Sinatra, în vârstă de 61 de ani, a declarat că este sigură că biografia autorizată va împrăştia zvonurile potrivit cărora tatăl său a fost implicat în crima organizată şi că are încredere că Scorsese va prezenta faptele aşa cum au fost cu adevărat.

FBI a ţinut un dosar secret despre Sinatra timp de decenii, în care detaila afacerile sale personale şi prietenia cu mai multe figuri ale mafiei din Los Angeles. Cântăreţul, care a decedat în 1988 după o carieră care a cuprins peste 1.400 de înregistrări muzicale şi zeci de apariţii în filme, a inspirat una dintre cele mai faimoase scene de film despre mafie. Scriitorul Mario Puzo l-a folosit pe Sinatra ca şablon pentru cântăreţul Johnny Fontane, un personaj din "Naşul".

Proiectul lui Scorsese, numit provizoriu "Sinatra", este primul lung metraj dedicat vieţii cântăreţului. Potrivit zvonurilor, actorul Leonardo DiCaprio ar fi alegerea regizorului pentru rolul principal, în timp ce Tina Sinatra l-ar prefera pe George Clooney, iar studioul de producţie pe Johnny Depp.

Mai multe articole despre:
Mafia Martin Scorsese Frank Sinatra