MENIU

Lebedele cu "aripi de înger". Malformația care le condamnă la moarte, provocată de oameni

Activiștii de mediu trag un semnal de alarmă legat de înmulțirea așa-numitelor lebede cu "aripi de înger". În ciuda titulaturii, este vorba de o malformație a vârfurilor aripilor care indică faptul că sănătatea păsărilor este afectată și că, practic, sunt condamnate la moarte.

"Lebădă cu "aripi de înger". Aceasta este o malformație a vărfurilor aripilor păsărilor, atunci când sunt hrănite cu hrană procesată. Nu hrăniți păsările din parc cu pâine și atenționați pe cei care o fac".

 

 

Chiar dacă gestul de a hrăni păsările din parcuri cu orice avem în mână, în special pâine sau produse de panificație procesate, ni se pare benefic, adevărul este exact pe dos: le facem mai mult rău decât bine.

 

Pâinea este nesănătoasă pentru ele, mai ales cea albă şi le cauzează o serie de probleme, cea mai gravă fiind o boală numită „aripa de înger”.

 

Hrănirea sistematică a păsărilor cu pâine sau produse ademănătoare le face dependente de vizitatorii parcurilor sau rezervațiilor, așa că se vor transforma din vânătoare în oportunisete, care se mulțumesc cu ceea "ce pică".

 

Aşadar, nu facem decât să le oferim cu generozitate o dietă nesănătoasă, care le privează de nutrienţii necesari. Consencinţa cea mai gravă este însă apariţia afecţiunii „aripă de înger”, care se manifestă printr-o poziţie nefirească a aripilor. În loc să stea lipite de corp, acestea se deformează şi, în cele mai multe cazuri, pasărea nu va mai putea zbura și în scurt timp vor muri.


Hrănirea acestor păsări cu pâine nu ar fi atât de dăunătoare dacă ele s-ar afla într-un mediu sălbatic, unde pot găsi şi alte sursă de hrană, dar de cele mai multe ori oamenii fac asta în parcurile din oraşe, potrivit iflscience.com, citat de Rador.

Mai multe articole despre:
lebada cu arpi de inger malformatie avertisment