MENIU

Lazarov a fost una dintre figurile cele mai respectate ale televiziunii spaniole, scrie presa din peninsulă

Foto: elpais.es

Valeriu Lazarov este amintit în presa internaţională ca unul dintre cei mai respectaţi profesionişti de televiziune şi un avangardist al vremurilor sale. O atenţie deosebită i se acordă de către publicaţiile din Spania, unde a avut un rol important în succesul primelor posturi de televiziune particulare, în anii '70.

Producătorul de televiziune de origine română a coordonat multe programe de televiziune de succes, gale muzicale şi spectacole speciale de sărbători, aminteşte El Periodico.

Valeriu Lazarov a fost una dintre figurile cele mai respectate din audiovizualul spaniol, scrie El Mundo în ediţia de marţi. "Lazarov s-a construit într-un gigant al televiziunii, lansându-se în România, unde a lucrat în televiziune timp de 11 ani. În România, el a fost unul dintre cei mai buni profesionişti", continuă cotidianul spaniol.

El Pais aminteşte de rolul lui Lazarov în lansarea postului de televiziune Telecinco, unul dintre primele canale de televiziune spaniole private. "Lazarov a schimbat modul în care este privită televiziunea în Spania", scrie El Mundo.

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit azi-noapte, la Madrid. Lazarov avea 73 de ani şi a murit din cauze naturale, la locuinţa sa din suburbia madrilenă Tres Cantos. 

Vezi şi Andreea Marin-Bănică: Mi-a fost ca un tată Valeriu Lazarov

Mai multe articole despre:
Spania deces presă El Mundo El Pais Valeriu Lazarov