MENIU

Lanţul israelian de magazine de cadouri Enter vizează intrarea pe piaţa din România

Foto: clubafaceri.ro

Lanţul israelian de magazine Enter, care comercializează cadouri şi gadget-uri, duce negocieri pentru a lansa şase sucursale în străinătate şi vizează deschiderea de noi magazine atât în Statele Unite cât şi în România, potrivit ynetnews.

Compania intenţionează să deschidă trei sau patru magazine în SUA, folosind francizori israelieni, şi a anunţat că investiţiile totale vor fi în valoare de 800.000 dolari.

Totodată, în România, două magazine sunt aşteptate pentru a fi deschise într-o prima etapă, investiţia iniţială fiind de 400.000 dolari. Potrivit companiei, primul magazin urmează a fi lansat în la sfârşitul anului 2009.

Proprietarul lanţului de magazine Enter, Oded Peer, a confirmat interesul pentru cele două pieţe. Peer susţine că a purtat discuţii în România cu un om de afaceri local, care este şi francizor pentru FOX şi Laline, şi care s-a arătat interesat pentru deschiderea primelor două magazine în afara Bucureştiului.

"Suntem interesaţi de a realiza un lanţ de magazine în ţările în care vom intra, pentru că dacă vom deschide doar un magazin este nerentabil. Deci, afacerile noastre de peste hotare vor fi gestionate de francizori", a declarat Peer.

Cu doi ani în urmă, Peer a fost pe cale de a mai deschide un magazin în cadrul Elbit Imaging Mall din Praga, dar s-a răzgândit în ultimul moment. "Am planificat deschiderea magazinului de la Praga fără francizor. Primisem deja trei containere cu marfă şi, în ultimul moment, m-am răzgîndit. Am avut opţiunea de reziliere a contractului de închiriere", a spus acesta.

"Am văzut că mari companii, precum Castro şi Fox, au plătit un preţ greu pentru deschiderea de magazine în Europa. Mi-am dat seama că din punct de vedere operaţional ar fi o problemă dacă nu am avea un franicizor, aşa că am ales să ne concentrăm pe reţeaua din Israel", a conchis proprietarul lanţului de magazine Enter.

Mai multe articole despre:
Israel cadouri franciză magazin lanţ gadget