MENIU

Lansarea Windows 7 va creşte vânzările Apple

FOTO: marketosaurus.files.wordpress.com

Popularitatea produselor Apple a crescut foarte mult în ultimii ani, fie sub forma MacBook-urilor sau iPhone-urilor, dar lansarea noului sistem de operare Windows 7, de la Microsoft, va agita apele concurenţei.

Pe piaţa computerelor, vânzările au mers foarte slab cu Windows Vista, OS-ul întâmpinând mai multe dificultăţi la lansare, de la lipsa driverelor şi până la un sentiment negativ general. Microsoft a reuşit să corecteze această imagine cu versiune beta a Windows 7, dar nu se ştie dacă va fi suficent pentru a determina PC-ul să câştige din terenul pierdut. Dacă ne orientăm după istorie, atunci lansare unui nou OS nu va avea un impact negativ, din contră chiar, va creşte vânzările Apple.

Potrivit datelor colectate de analistul economic, Brian Marshal, de la Broadpoint AmTech, se pare că fiecare lansare a unei noi versiuni de Windows a fost corelată în mod direct cu creşteri de vânzări pentru computerele Mac. "Am ajuns la concluzia că nu există un impact negativ asupra vânzărilor de hardware Apple, mai mult credem că va funţiona cu un accelerator la vânzărilor", a declarat Marshall.

Mai multe articole despre:
Microsoft Apple iphone Windows 7 MacBook