MENIU

La Aeroporul Otopeni a fost ziua porţilor deschise pe 26 septembrie

Foto: flickr.com

Bucureştenii au putut vedea pe 26 septembrie ce se întâmplă în zona interzisă publicului de pe Aeroportul internaţional Henri Coandă. Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea celui mai mare aeroport din România, conducerea a organizat în premieră ziua porţilor deschise.

Vizitatorii au fost luaţi cu autobuzele şi duşi pe platforma aeroportului. Aici au putut vedea toate operaţiunile care se fac lângă aeronave.

Vizitatorii au aflat că anul trecut prin aeroport au trecut 5 milioane de pasageri şi turnul a înregistrat peste 70.000 de decolări şi aterizări. Dublu faţă de 2003 când au fost 2,5 milioane de pasageri şi 35.000 mişcări ale aeronavelor.

Aeroportul a organizat şi zboruri de 10 minute pentru vizitatori. Pe internet s-au înscris sute de oameni însă doar primii 72 au putut să zboare.

36 de oameni au zburat în acea zi, iar alţi 36 au zburat cu elicopterul pe 3 octombrie când aeroportul a fost gazda unui show aerian la care au participat aeroclubul României, şcoala superioară de aviaţie şi forţele aeriene române.

Mai multe articole despre:
aeroport avion Otopeni pasageri aeronave