MENIU

Kimi Raikkonen s-a răsturnat cu maşina în Raliul Finlandei - VEZI VIDEO

Foto: itv.com

Campionul mondial de Formula 1 a debutat în WRC, însă nu a putut ţine maşina pe drum după ieşirea dintr-un viraj şi s-a răsturnat de două ori.

Primul campion mondial de Formula 1 care i-a startul într-o etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) este Kimi Raikkonen, iar evenimentul s-a întâmplat în Raliul Finlandei, a noua dintre cele 12 etape ale sezonului 2009.

Debutul nu a fost însă unul tocmai fericit, pilotul lui Ferrari răsturnându-se cu maşina, un Fiat Abarth Grande Punto. Accidentul s-a petrecut în momentul în care Kimi se afla pe locul 15 în clasamentul general, iar Tapio Laukkanen, cel care l-a supervizat, a declarat: "A fost un viraj strâns, cu o piatră mare pe exterior, iar el a ieşit puţin în exterior. Nasul maşinii a intrat în pământ, apoi s-a rostogolit de două ori". Raikkonen a scăpat nevătămat.

Raliul Finlandei a fost câştigat de Mikko Hirvonen, în timp ce Sebastien Loeb a ocupat poziţia a doua. La general, Hirvonen şi-a consolidat primul loc, având acum un avans de trei puncte în faţa lui Loeb.

Accidentul campionului mondial de Formula 1