MENIU

Kevin Amuneke şi Ovidiu Herea se vor transfera la FC Timişoara, susţine Gheorghe Chivorchian

Foto: www.romaniansoccer.ro

Preşedintele executiv al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat sâmbătă că în cursul săptămânii viitoare, fotbaliştii Kevin Amuneke de la IFK Norrkoping şi Ovidiu Herea de la Rapid vor fi transferaţi la gruparea de pe Bega.

"Ne-am înţeles cu cei de la IFK Norrkoping pentru transferul nigerianului Kevin Amuneke, am semnat actele de transfer. Atacantul va sosi săptămâna viitoare în România pentru a semna un contract pe cinci ani cu FC Timişoara. De asemenea, va sosi la noi şi Herea de la Rapid. Există un acord cu cei din Giuleşti şi zilele viitoare, când voi reveni în ţară, voi definitiva transferul. Am discutat şi cu el, şi cu impresarul, este totul în regulă", a spus Chivorchian.

Atacantul nigerian Kevin Amuneke evoluează pentru formaţia suedeză IFK Norrkoping din vara anului 2008, după ce înainte a mai evoluat pentru ŢSKA Sofia, Vitoria Setubal şi Landskrona, după ce şi-a făcut junioratul la Porto. În vârstă de 22 de ani, fotbalistul are şi două selecţii în echipa naţională a Nigeriei, ambele în 2005, şi este fratele fostului jucător al lui FC Barcelona, Emanuel Amuneke.

Mijlocaşul Ovidiu Herea a mai fost la un pas de a semna cu FC Timişoara în urmă cu două săptămâni, însă transferul a eşuat din cauza unei clauze prin care formaţia giuleşteană trebuia să achite 500.000 de euro către Progresul Bucureşti, fosta echipă a jucătorului, în cazul unei tranzacţii.

FC Timişoara a mai anunţat sâmbătă transferul mijlocaşului Alexandru Curtean de la Gaz Metan Mediaş, care va semna un contract pe cinci ani, însă va evolua la formaţia sibiană până la finalul acestui sezon.