MENIU

Ken Bates, omul care i-a vândut Chelsea lui Abramovic: "Cluburile mari sunt ca navele de pescuit japoneze, adună tot ce prind în plasă!"

Foto: www.guardian.co.uk

Preşedintele formaţiei britanice Leeds, Ken Bates, a criticat modul în care cluburile mari, în special din Anglia, transferă tinerii jucători, informează ediţia online a "Daily Mail".

Formaţia patronată de Bates a câştigat compensaţii în valoare de 5 milioane de lire sterline de la Chelsea acum trei ani, după ce gruparea de pe Stamford Bridge a legitimat doi jucători în vârstă de 16 ani. FIFA i-a interzis formaţiei londoneze să mai facă transferuri până în 2011, după ce a fost găsită vinovată de nereguli în transferul lui Kakuta, care a plecat de la echipa franceză Lens.

"Problema este că marile cluburi fură jucătorii tineri ai formaţiilor mici. Sunt ca navele japoneze de pescuit, care adună tot ce prind în plasă. Grupările mici sunt tratate ca nişte mizerii. Chiar acum unii dintre aceşti tineri sunt vânduţi ca şi carnea de cal", a spus Ken Bates, cel care în 2003 a vândut clubul Chelsea miliardarului rus Roman Abramovici.

Agentul lui Kakuta, Roger Boli, a afirmat că jucătorul a vrut să se transfere la Chelsea deoarece fotbalul din Anglia este cel mai popular din lume, spre deosebire de campionatul francez.
Mai multe articole despre:
Chelsea transferuri Abramovic Leeds