MENIU

Kelemen Hunor: Noi, maghiarii, respectăm sărbătorile naţionale, dar aşteptăm să fim şi noi respectaţi

Foto: NewsIn

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, candidat al formaţiunii la alegerile prezidenţiale, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că maghiarii respectă statul român, sărbătorile şi simbolurile naţionale, dar aşteaptă, la rândul lor, să fie respectaţi de politicienii români.

"În campanie, noi vom spune că România trebuie să se schimbe. Noi vom spune ce ne doare şi de ce ne doare. Noi vom spune că trebuie să existe egalitate de şanse în România, pentru că acum nu există. Vom spune că este nevoie de autonomie. Noi, maghiarii, respectăm statul român, sărbătorile şi simbolurile naţionale, dar aşteptăm să fim şi noi respectaţi. Vom face o campanie a mesajului din Transilvania", a declarat Kelemen Hunor la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş.

Înainte de a fi votat candidatul Uniunii la prezidenţiale, politicianul a răspuns unor acuzaţii venite din partea liderilor de facţiuni din UDMR care nu au agreat candidatura lui.

"În 12 ani am învăţat că nu există prestaţii individuale. Candidatura nu este o aventură personală, este, dacă vreţi, o aventură a maghiarilor din România", a spus Kelemen Hunor. Deoarece unii udemerişti l-au acuzat că este nehotărât, politicianul a replicat: "Nu am terminat şcoala de mecanici auto să fiu foarte precis, dar, atunci când iau o decizie, o respect".

Kelemen Hunor a afirmat, după ce a fost votat de CRU, că mesajul pe care îl va transmite va fi mai important decât procentele obţinute, precizând că Uniunea va avea mesaj atât pentru maghiari, cât şi pentru români. "Mesajul va fi mult mai important decât procentul. Numărul de voturi este important, dar mesajul contează mai mult. România se va schimba şi asta înseamnă o schimbare în bine. Vom avea mesaj pentru maghiari, dar şi pentru români, vom păstra deschiderea şi dialogul. Pentru problemele generale vom avea acelaşi mesaj, pentru problemele speciale mesaje segmentate", a spus Kelemen.

Kelemen a adăugat că "logic ar fi fost să candideze domnul preşedinte Marko, dar, după discuţii, am ajuns la această soluţie".

Consiliul Reprezentanţilor Unionali a aprobat, sâmbătă, candidatura preşedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor, pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Din 87 de voturi, 86 au fost valabile, iar 67 au fost "pentru" candidatura lui Kelemen Hunor şi 19 "împotrivă".

Citeşte şi declaraţia preşedintelui Traian Băsescu cu ocazia participării la Ziua Drapelului de la Miercurea Ciuc

Mai multe articole despre:
UDMR candidat Marko Bela prezidenţiale Hunor Kelemen