MENIU

Kazahii de la Rompetrol anunţă că vor renunţa la o parte din afaceri, dar nu vor face disponibilizări masive

Foto: money.ro

Dmitry Grigoryev, CFO al Rompetrol Group a declarat că grupul ar putea renunţa la unele afaceri, atât în România, cât şi în străinătate.

În primul interviu de la preluarea Rompetrol de către KazMunaiGaz, Grigoryev a declarat pentru Money.ro că principalele domenii de activitate ale Rompetrol sunt rafinarea şi marketingul produselor petroliere, domenii asupra cărora compania se va concentra. E posibil să se renunţe la compania din domeniul aviaţiei, operaţiunile de foraj din Ecuador sau producţia de cărţi de credit, dar kazahul a precizat că "prin închiderea anumitor afaceri, numărul de angajaţi va scădea, asta neînsemnând că îşi vor pierde locul de muncă. În cazul în care vom vinde separat companiile, va fi în continuare nevoie de personal pentru a le opera".

Rompetrol Group are, în acest moment, peste 9000 de angajaţi, atât în românia, cât şi în străinătate.

Grigoryev a mai declarat şi că ritmul investiţiilor va fi încetinit, iar compania se va concentra pe pieţele care nu merg foarte bine, cum ar fi Bulgaria şi Franţa.

De la data achiziţionării de către KazMunaiGaz, în 2007, Rompetrolul nu a vaut profit. Compania a mers pe pierderi, însă în 2009 pierderile se situează la jumătatea celor din 2008, depăşind totuşi 100 de milioane de dolari.

 

 

Mai multe articole despre:
Rompetrol KazMunaiGaz