MENIU

Karl Lagerfeld creează costumele pentru English National Ballet

Foto: stylefrizz.com

Soliştii Companiei Naţionale de Balet din Marea Britanie vor dansa în costume create de Karl Lagerfeld, în vara acestui an, într-o producţie specială care celebrează împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Les Ballet Russes, anunţă cotidianul The Telegraph.

Celebra companie de balet a fost formată în Paris în 1909, sub direcţia lui Serghei Diaghilev, reunind în jurul ei cei mai importanţi artişti din secolul XX, inclusiv Coco Chanel, Pablo Picasso şi Henri Matisse, care au creat costume şi decoruri pentru spectacolele sale. Printre starurile companiei s-au numărat Anna Pavlova, Tamara Karsavina, Vaslav Nijinsky.

Compania Naţională de Balet al Marii Britanii, fondată, la rândul ei, de doi balerini ruşi, i-a solicitat directorului de creaţie al Casei de Modă Chanel să participe la acest spectacol cu creaţiile sale, pentru a celebra contribuţia celebrei Coco Chanel la succesul spectacolelor.

Lagerfeld a creat o serie de costume, inspirându-se din tutu-urile spectacolului "Lebăda", de Camille Saint Saens, celebrul solo coregrafic creat în 1905 pentru dansatoarea Anna Pavlova, din Compania Rusă de Balet.

"Am fost impresionat, de mic, de pozele vechi cu Ana Pavlova dansând", povesteşte Lagerfeld.

Schiţele sale, dedicate spectacolului din vara acestui an, printre care se numără şi o rochie de tul împodobită cu flori de camelie, va fi purtată de dansatoarea principală a companiei, Elena Glurdjidze.

"L-am urmărit pe când desena rochia – părea atât de uşoară, de parcă ar fi fost vie. Noi suntem convinşi că impresia artistică depinde, în proporţie de 50%, de felul în care te simţi atunci când dansezi, aşa că este esenţial să porţi un costum frumos, potrivit," arată artista.

Corpul Naţional de Balet al Angliei va interpreta piese din repertoriul Les Ballet Russe în sala Sadler's Wells, între 16 şi 20 iunie. 

Mai multe articole despre:
Marea Britanie balet Karl Lagerfeld costume