MENIU

Justiţia i-a acordat mamei lui Michael Jackson custodia definitivă a copiilor megastarului

Foto: Kevin Mazur/MJ Memorial/WireImage.com

Curtea Superioară din Los Angeles i-a acordat luni mamei lui Michael Jackson, Katherine Jackson, în vârstă de 79 de ani, custodia definitivă a celor trei copii ai artistului american, care a murit în urma unui stop cardiac la 25 iunie, informează AFP.

Megastarul menţionase într-un testament din 2002 că doreşte ca mama sa să devină tutorele copiilor, iar în caz de incapacitate a acesteia să-i fie încredinţaţi cântăreţei Diana Ross, veche prietenă a artistului.

Michael Jackson are trei copii - Prince Michael, în vârstă de 12 ani, Paris, în vârstă de 11 ani, şi Prince Michael II, căruia i se spune "Blanket", în vârstă de 7 ani. Mama primilor doi copii este Debbie Rowe, fosta asistentă a dermatologului lui Michael Jackson, Arnold Klein. Cel de-al treilea a fost născut de o mamă purtătoare a cărei identitate nu a fost niciodată dezvăluită.

După ce Debbie Rowe a lăsat de câteva ori să se înţeleagă că ar putea cere custodia copiilor, joia trecută avocaţii ei şi ai lui Katherine Jackson au încheiat un acord - care a fost agreat de judecătorul Curţii Superioare - prin care dreptul de custodie revine mamei lui Michael Jackson, în timp ce mama naturală a copiilor renunţă la pretenţia de a cere în justiţie încredinţarea copiilor ei. În schimb, Debbie Rowe a obţinut dreptul de a-i vizita în condiţii ce urmează să fie stabilite ulterior cu ajutorul unui psiholog pentru copii.

Mama lui Michael Jackson s-a prezentat luni la tribunal pentru a apăra interesele familiei Jackson, sperând să obţină custodia definitivă a nepoţilor ei, dar şi dreptul de a superviza gestionarea bunurilor artistului.
Imediat după moartea lui Michael Jackson, justiţia îi încredinţase temporar copiii lui Katherine Jackson.

Pe de altă parte, Katherine Jackson s-a plâns că a fost ţinută la distanţă de gestionarea bunurilor fiului ei şi a depus la Curte o plângere, pentru a-i obliga pe executorii testamentari desemnaţi de cântăreţ să îi dea mai multe informaţii despre starea averii şi a afacerilor regelui muzicii pop.

Averea lui Michael Jackson face obiectul a numeroase speculaţii. Potrivit The Los Angeles Times, vedeta ar avea datorii de 400 de milioane de dolari, însă activele sale ar atinge 600 de milioane, fără a mai pune la socoteală veniturile generate de faptul că, după moartea artistului, discurile megastarului au revenit în fruntea vânzărilor. În Marea Britanie, Michael Jackson este, de pildă, pentru a cincea săptămână consecutiv în fruntea vânzărilor de discuri.

Regele muzicii pop a murit la 25 iunie la domiciliul său din Los Angeles în urma unui stop cardiac, în timp ce se pregătea de o revenire spectaculoasă pe scenă printr-un turneu-maraton de 50 de concerte pe care urma să le susţină începând din iulie pe arena O2 de la Londra. Cauzele morţii sale nu au fost stabilite oficial, autorităţile fiind în aşteptarea raportului toxicologic, dar presa vorbeşte despre o dependenţă a megastarului de medicamente puternice din cauza insomniilor şi a durerilor pe care le avea.