MENIU

Judeţul Prahova a primit bani de la Guvern pentru construirea de baze salvamont

Foto: wordpress.com

Bugetul judeţului Prahova a fost rectificat miercuri în şedinţa Consiliului Judeţean, după ce instituţia a primit, prin Hotărâre de Guvern, peste 1,8 milioane de lei pentru finanţarea bazelor de salvamont de la Babele şi Cota 1400 şi pentru un centru de informare turistică în parcul natural Bucegi.

Banii vin din bugetul Ministerului Turismului, în completarea surselor proprii ale judeţului Prahova pentru finanţarea bazelor de salvamont care urmează să fie construite la Babele şi la Cota 1400, dar şi pentru construcţia unui Centru de informare turistică în parcul natural Bucegi.

Potrivit proiectului de hotărâre al CJ Prahova, construcţia bazei salvamont Babele va costa 550.000 lei, iar cea de la Sinaia, de la Cota 1400, 570.000 de lei. De asemenea, pentru înfiinţarea Centrului de informare turistică în parcul Bucegi, Consiliul Judeţean va aloca 742.000 lei. 

În urma rectificării bugetare, CJ Prahova a propus şase proiecte noi spre finanţare. Printre acestea, reabilitarea unei străzi din Vălenii de Munte, construirea unui sediu noi pentru Primăria din comuna Bărcăneşti, construirea şi reabilitarea unor grădiniţe, dar şi realizarea unei baze Salvamont în staţiunea Cheia. Pentru toate acestea, Consiliul Judeţean ar avea nevoie de 1,2 milioane lei.

Mai multe articole despre:
turism munte Prahova finanţare Bucegi salvamont bază