MENIU

Judecătorii au rămas în pronunţare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara

Foto: NewsIn

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas, luni, în pronunţare, în dosarul în care foştii generali Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu contestă, pe cale extraordinară, pedepsele primite şi cer, totodată, suspendarea executării sentinţei, în cazul Revoluţiei de la Timişoara.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis la finalul anului trecut să întrerupă pentru trei luni pedeapsa cu închisoarea a lui Mihai Chiţac, respectiv de pe 29 decembrie până pe 29 martie 2009. Fostul general a fost de acord să fie supus la două operaţii pe cord, în condiţiile în care expertiza INML arată că acesta poate să beneficieze de întreruperea executării pedepsei din motive medicale.

Victor Stănculescu şi Mihai Chiţac au cerut eliberarea, pe motive medicale, din penitenciar, după ce au fost condamnaţi definitiv la 15 ani de închisoare şi degradare militară în procesul Revoluţiei de la Timişoara.

Avocatul lui Mihai Chiţac a depus, pe 23 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o cerere de anulare a sentinţei de 15 ani de închisoare primită de fostul general pentru Revoluţia de la Timişoara. Avocatul lui Mihai Chiţac, Sergiu Andon, a declarat, pe 16 octombrie că va contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului "lipsa de temei legal a condamnării" din dosarul Revoluţiei.