MENIU

Judecat pentru corupţie în provincie, dar numit şef la Bucureşti

Foto: Realitatea TV

Trimis în judecată pentru fapte de corupţie în provincie, dar bun pentru a fi şef la Bucureşti: i se întâmplă fostului director al DSVSA Prahova. Faptul că dosarul său penal se află pe masa judecătorilor nu l-a împiedicat pe şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti să-l numească pe un post de conducere. Nemulţumit de poziţia care i s-a oferit, funcţionarul s-a autosuspendat din funcţie.

Gripa aviară l-a găsit pe medicul Tăut în fotoliul de director al DSVSA Prahova. În această calitate, el a cumpărat soluţii pentru combaterea epidemiei, la un preţ considerat de procurori supraevaluat. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor. Doctorul acuzat de corupţie a intrat într-un concediu prelungit. S-a trezit, însă, cu o avansare.

El a fost pus să coordoneze Serviciul de Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Bucureşti. Directorul care a emis decizia de numire consideră că totul s-a făcut legal. Marius Tăut n-a fost mulţumit de funcţia primită şi s-a autosuspendat. Cât despre dosarul penal... "Nu am absolut nicio vină. Am fost conducătorul instituţiei într-o perioadă de criză. Ceea ce am făcut eu acolo a fost numai să semnez nişte acte care au fost semnate de toţi ceilalţi colaboratori ai mei. Totul este numai o făcătură ordinară în care eu sunt băgat total aiurea".

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare a aflat de numirea doctorului Tăut şi a luat o primă decizie în acest caz: un control pentru a vedea ce s-a întâmplat. Constantin Savu, cel care va prelua conducerea DSVSA Bucureşti, este al nouălea şef al instituţiei din martie şi până acum.

Mai multe articole despre:
corupţie şef funcţie preluare DSVSA anchetare