MENIU

Jucătorii lui Bordeaux vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine

Foto: www.girondins.com

Antrenorul lui Girondins Bordeaux, Laurent Blanc, a anunţat, joi, că elevilor săi le va fi administrat vaccinul împotriva virusului H1N1, odată ce acesta va fi disponibil pentru a preveni problemele cu care se confruntă alte cluburi europene, informează L'Equipe.

"Vrem să respectăm lucrurile pe care le-am stabilit. Toţi jucătorii au fost vaccinaţi împotriva gripei de sezon şi, de asemenea, vor fi vaccinaţi şi împotriva gripei porcine, îndată ce vom intra în posesia medicamentaţiei", a spus tehnicianul campioanei din Ligue 1.

Anunţul lui Blanc vine la cinci zile după ce Liga Franceză de Fotbal a amânat meciul dintre Marseille şi PSG ca urmare a faptului că trei fotbalişti ai grupării pariziene au contactat virusul H1N1.

Campania de vaccinarea împotriva gripei porcine este o problemă dezbătută de Federaţiile fotbalistice din mai multe campionate europene. Zilele trecute, Liga Germană de Fotbal (DFL) a anunţat că oficialii cluburilor din Bundesliga refuză să le administreze jucătorilor vaccinul împotriva maladiei, întrucât nu se cunosc încă efectele secundare ale acestuia.
Mai multe articole despre:
vaccin jucători Bordeaux gripă porcină