MENIU

Jocurile video se vând mai bine pe timp de criză

Foto: daylife.com

Încet, dar sigur, gamerii români renunţă la torente în favoarea retailului şi a magazinelor online atunci când vine vorba despre achiziţionarea unui joc video pentru PC sau consolă.

"Vânzările de jocuri video vor creşte anul acesta cu aproximativ 30% faţă de anul 2008. Actuala situaţie economică are şi un efect pozitiv asupra pieţei de home entertainment, implicit asupra jocurilor video.

Odată cu scăderea bugetelor destinate vacanţelor, ieşirilor în oraş cu prietenii sau altor activităţi de socializare, oamenii vor rămâne tot mai mult în casă, în faţa televizoarelor cu telecomanda sau consola şi tastatura în mână” a declarat în exclusivitate pentru REALITATEA.NET directorul general al celui mai mare distribuitor de jocuri din România, Andreea Allardin.

"Cele mai vândute jocuri video în România au fost anul trecut cele target-ate pe publicul masculin: World of Warcraft şi FIFA 2009, urmate de jocuri cu public eterogen – bărbaţi, femei şi copii – precum Sims sau SPORE. În topul celor mai bine vândute jocuri în 2008, în România, au intrat şi  simulatoarele Need for Speed sau GTA4", a adăugat Andreea Allardin.

Calculele făcute de către cel mai mare distribuitor de jocuri din România în ceea ce priveşte rata pirateriei, aceasta a ajuns în 2008  la 80%. Cu alte cuvinte doar 20% dintre jocurile video din România au fost achiziţionate legal.

 

 

 

Mai multe articole despre:
creştere PC top console Jocuri 2008 games NFS SIMS WOW Spore