MENIU

„Jocuri de Putere” – 12 muzee date afară din România reală. Manifest împotriva terorismului cultural

În această seară, de la ora 21.00, „Jocuri de Putere” mai face o încercare de a scoate destinul Culturii din mâinile unor politruci de inspiraţie stalinistă.

Urmăreşte o transmisiune specială din clădirea „Ciclop”, din inima Bucureştiului, din mijlocul a 3000 de iubitori de artă decişi să salveze 12 muzee de la evacuare!

Prinţesa Marina Sturdza, Maia Morgenstern, Marie Rose Mociornita, scriitorul Horia Roman Patapievici, filosoful Gabriel Liiceanu, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, noul preşedinte al ICR, Radu Boroianu, preşedintele Asociaţiei Evaluatorilor de Artă, Pavel Şuşară, criticii de artă Răzvan Theodorescu şi Dan Grigore, preşedintele Colegiului Academic al Universităţii de Artă şi Design Ion Sbârciu, Adrian Nastase, pictorii Şerban Câlţia şi Mircea Novac îţi arată de ce face România o eroare strategică din a considera literele, penelul, pianul sau dalta sculptorului neproductive pentru o ţară în căutarea identităţii.

Vei afla ce muzee au primit decizii de evacuare, câte colecţii au fost deja pierdute, ce manuscrise au fost condamnate la pulberea ignoranţei, cum reacţionează artiştii şi cine e de vină pentru distrugerea sistematică a spiritualităţii româneşti!

Ce se va întâmpla cu Castelul Pogany, „Cumkinţenia Pământului”, Casa memorială Ion Mihalache, cula Greceanu, castelul Teleki, Cetatea Braşovului, Castelul Bran? Este sau nu o frână pentru cultură dreptul de preemţiune al statului asupra obiectelor de patrimoniu?

Vei afla şi despre succesul extraodrinar al şcolii de pictură de la Cluj peste graniţe, despre faulosul Adrian Ghenie şi pătrunderea artei româneşti în marile colecţii mondiale!

Numai astă-seară, la „Jocuri de Putere”, de la Rareş Bogdan şi invitaţii săi, într-o transmisiune specială din inima Bucureştiului!

Mai multe articole despre:
cultură jocuri de putere