MENIU

Jandarmii nu pot interzice ATV-urile deoarece pârtiile nu sunt omologate

Foto: RTV

Pericol pentru turiştii care merg în staţiunea montană Parâng, din Hunedoara! ATV-urile circulă pe pârtii, printre schiori, deşi riscul de accidente este foarte mare. Pentru că pârtiile nu sunt omologate, jandarmii şi salvamontiştii nu pot să ia măsuri de protecţie a turiştilor.

Turiştii care merg în Parâng sunt nevoiţi să facă slalom printre ATV-uri.

Pentru că nu toate pârtiile sunt omologate, jandarmii montani nu pot face nimic. La rândul lor, salvamontiştii spun că autorităţile locale ar trebui să rezolve problema pârtiilor. Astfel s-ar putea pune în aplicare hotărârea de guvern care interzice accesul atv-urilor printre schiori.

"Datorită faptului că pârtiile nu sunt omologate nu putem lua măsurile legale, împotriva celor care încalcă această hotărâre", a declarat Valentin Szabo, şef jandarmi montani Parâng.

Autorităţile locale afimră că au început demersurile de omologare a celor şase pârtii aflate în administrarea primăriei Petroşani.

Nu doar ATV-urile îi deranjează pe turiştii din Parâng, ci şi autoturismele care, în ciuda drumului închis, urcă până la cota 1.800.
Mai multe articole despre:
jandarmi ATV pericol pârtie Parâng staţiune schiori