MENIU

Jabulani, mingea oficială a CM 2010

Kaka semnează pe mingea oficială a CM 2010
Higuain testează mingea Jabulani.
Frank Lampard este încântat de mingea oficială a CM 2010
Jabulani, mingea oficială a CM 2010, a fost testată de Kaka
Frank Lampard a testat şi el mingea oficială a CM 2010
Portarul Petr Cech a lăudat mingea care va fi folosită la CM

Mingea oficială a Cupei Mondiale din Africa de Sud, \"botezată\" Jabulani, a fost lansată oficial vineri, odată cu efectuarea tragerii la sorţi a componenţei grupelor turneului final. Balonul a fost deja testat de fotbalişti de la marile cluburi din lume, precum Lampard, Kaka, Ballack sau portarul Petr Cech şi toţi s-au arătat încântaţi.

A devenit obişnuinţă ca înaintea marilor turnee finale de campionat european sau mondial să fie lansat un nou model de minge, despre care se spune că face mai animat jocul şi mai spectaculoase golurile. Deliciul spectatorilor, coşmarul portarilor.

Adidas nu a ratat prilejul de a dezvălui cu fast mingea oficială a Cupei Mondiale din 2010, în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul tragerii la sorţi a grupelor. Aceata a fost \"botezată\" Jabulani, termen care în limba zulu înseamnă sărbătoare, în semn de omagiu adus Africii de Sud.

Înainte de a ajunge oficial pe gazon, balonul a fost în baza de antrenament a mai multor cluburi din Europa, unde a fost lovit de Kaka, Ballack sau Lampard şi apărat de Petr Cech, aceştia dându-şi într-un final ok-ul pentru a fi lansat pe piaţă.

11 culori diferite sunt folosite pentru Adidas Jabulani, a 11-a minge Adidas pentru Campionatul Mondial de Fotbal. Aceste 11 culori reprezintă cei 11 jucatori ai fiecărei echipe, cele 11 limbi oficiale ale Africii de Sud si cele 11 triburi sud-africane care transformă Africa de Sud într-una din cele mai diverse ţări din punct de vedere etnic din continentul african. Designul colorant aduce împreună diversitatea acestei ţări într-o unitate armonioasă.

Patru elemente de design în formă triunghiulară, pe un fundal alb, oferă mingii un aspect unic, în spirit african. Şi, precum faţada exterioară a Stadionului de Fotbal din Johannesburg, elemente individuale de design captează diversitatea coloristică specifică Africii de Sud. Mingea foloseşte o tehnologie de vârf complet nouă, opt paneluri 3-D sferice din EVA si TPU, modelate împreună, îmbrăcând armonios carcasa interioară.

În urma primelor teste, jucători din toată lumea s-au arătat entuziasmaţi şi promit multe goluri cu noua minge. \"Fantastic, mingea face ce îmi doresc să facă\", spune Michael Ballack, iar colegul său din poarta lui Chelsea, Petr Cech a declarat:  \"Poţi simţi energia care vine spre tine, ca o lovitură puternică\".

Mai multe articole despre:
cupa mondiala CM 2010 minge minge oficială Jabulani