MENIU

Ivan Sztojka s-a predat poliţiei la ora 2.20, ora României

Foto: onlinesport.ro

Ivan Sztojka, al treilea suspect în cazul asasinării handbalistului Marian Cozma, s-a predat poliţiei maghiare. Bărbatul s-a prezentat în faţa oamenilor legii joi noapte, la ora 2.20, ora României.

Sztojka s-a predat la puţin timp după miezul nopţii poliţiei ungare în compania avocatului său. El afirmă că nu el l-a ucis pe Marian Cozma. Interesant este că poliţia nu a reuşit să-l găsescă până în momentul în care Sztojka a decis să se predea de unul singur.

Potrivit presei maghiare Sztojka ar fi comandat întreaga operaţiune căreia i-a căzut pradă handbalistul român. Un bărbat care face parte din clanul lui Sztojka a declarat cotidianului regional Naplo că întreg scandalul a fost provocat intenţionat. Scopul: banii de protecţie. Metoda este simplă: un grup al clanului provoacă scandal, se sparg câteva obiecte, iar a doua zi se prezintă la faţa locului şi îşi oferă serviciile de protecţie contra unei sume de bani. În seara în care a murit Marian, lucrurile au scăpat de sub control.

Acelaşi membru al clanului Stozjka susţine că poliţia ungară ştia de ani buni despre această practică, dar că nu a luat niciun fel de măsuri. Anul trecut, Stozjka a fost acuzat că l-ar fi împuşcat pe un om de afaceri bogat şi pe soţia acestuia din cauza unor datorii neachitate. Stojka a stat 8 luni în închisoare, dar, a fost eliberat în lipsă de probe concludente.

Cel de-al treilea suspect în cazul crimei lui Marian Cozma, Ivan Sztojka, le-a scris părinţilor şi i-a anunţat că se va preda Poliţiei, motivând acest gest prin faptul că "a fost la locul nepotrivit" în acea dimineaţă, informează agenţia MTI, citând surse din Poliţia din Fejer.

Pe de altă parte, în Budapesta a fost descoperit un automobil BMW X5, cu care se presupune că ar fi plecat criminalii din Veszprem.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sâmbătă noapte, după ce a fost înjunghiat mortal în zona inimii. Handbalistul român se afla într-un club din Ungaria, unde sărbătorea alături de coechipierii săi naşterea copilului unuia dintre aceştia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rromă, în urmă căruia Cozma a fost înjunghiat în zona inimii, iar alţi doi colegi au fost grav răniţi. Marian Cozma a murit în drum spre spital, în timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost înjunghiat în zona rinichilor.

Marian Cozma avea 26 de ani si a activat la echipele Dinamo şi MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a câştigat titlul de campion în 2005, iar cu gruparea maghiară a cucerit titlul de campion al Ungariei în două rânduri, 2007 şi 2008. În palmaresul românul se mai află şi Cupa Cupelor, trofeu câştigat în 2008 cu Veszprem. Marian Cozma, care a participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din Croaţia, a debutat în prima reprezentativă în 2002, într-un meci împotriva echipei din Belarus.

Handbalistul a fost înmormântat, vineri, în cimitirul Pipera din Bucuresti.

Mai multe articole despre:
handbal Marian Cozma Zarko Sesum Ivan Sztojka