MENIU

Italia: Suporterii Sienei plătesc amenda primită de club! Vezi aici de ce

Foto: digilander.libero.it

Premieră în fotbalul internaţional. Suporterii unei echipe de fotbal au decis să plătească amenda primită de clubul lor favorit. Ce-i drept, penalitatea a fost primită de club, din partea federaţiei, tocmai pentru atitudinea suporterilor din timpul unui meci. E vorba de fanii Sienei, echipa la care activează şi internaţionalul român Paul Codrea, care şi-au dat în petec la meciul cu AS Roma.

Incidentele s-au petrecut la meciul Siena - AS Roma, din etapa trecută din Serie A. Dacă fanii anumitor echipe sunt cunoscuţi pentru violenţa sau rasismul lor, categorie în care am putea încadra chiar şi suporterii unor grupări din Liga I, suporterii italieni au mai găsit o modalitate prin care să-i scoată din minţi pe adversarii favoriţilor. La meciul de duminică cu AS Roma, de pe teren propriu, ultraşii Sienei l-au luat în colimator pe Daniele De Rossi, căruia i-au strigat câteva trivialităţi asezonate cu o scandare macabră: "Să mergi după socrul tău!". În acest an, pe 11 august, socrul lui De Rossi a fost asasinat de câţiva mafioţi italieni.

Atitudinea suporterilor Sienei a declanşat o o vie polemică în Italia şi l-a scandalizat şi pe preşedintele Sienei, care i-a atacat dur pe fani. Clubul la care joacă şi Codrea a fost deja amendat cu 10.000 de euro pentru atitudinea suporterilor, de către Federaţia Italiană, iar miercuri, fanii Sienei, au anunţat că vor plăti ei amenda. Într-un comunicat al celor de la "Curva Robur" (denumirea galeriei Sienei), suporterii anunţă că îşi asumă responsabilitatea pentru acele acte, tocmai pentru ca repecursiunile acestora să nu fie puse pe seama clubului. Mândri de "libertatea" de care se bucură şi pentru a nu rămâne cumva "datori" clubului, ultraşii au anunţat că vor face o chetă şi vor plăti amenda.
Mai multe articole despre:
suporteri amendă Siena