MENIU

ISU: Pompierii ar fi reuşit să stingă mai repede incendiul de la Millenium Business Center, dacă nu li s-ar fi refuzat un exerciţiu în clădire

Foto: NewsIn
Anca Onofrei, lt. ISU: Pompierii ar fi abordat mult mai bine flăcările dacă ar fi cunoscut dinainte locaţia

Pompierii ar fi reuşit să acţioneze mai repede în cazul incendiului care a distrus clădirea Millenium Business Center, spun reprezentanţii ISU Bucureşti. Asta dacă li s-ar fi permis, în urmă cu trei săptămâni, să participe la un exerciţiu în această clădire. Reprezentanţii firmei au refuzat însă.

Ghinion pentru administratorii clădirii Millenium Business Center, devastată de un incendiu în noaptea de vineri spre sâmbătă. Pagubele ar fi putut fi mult mai mici, dacă pompierii ar fi fost mai familiarizaţi cu obiectivul.

Dintr-o pură întâmplare, cu trei săptămâni înainte de incendiu, pompierii au cerut permisiunea administratorilor să efectueze un exerciţiu în clădirea respectivă. Aplicaţia consta în simularea unei situaţii de urgenţă, dar au fost refuzaţi. Totuşi, administratorii complexului nu pot fi amendaţi sau penalizaţi în vreun fel pentru că au refuzat exerciţiul pompierilor.

"Se mai întâmplă să ne lovim de astfel de refuzuri, tocmai din cauza legislaţiei, care nu prevede obligativitatea admistratorilor unor astfel de clădiri să ne permită accesul în obiectiv. Nu pot să mă pronunţ dacă pagubele ar fi fost mult mai mici, dar pot să vă asigur uşor că colegii mei ar fi putut aborda mult mai bine flăcările", a declarat, pentru Realitatea TV, Anca Onofrei, locotenent în cadrul ISU.

Millenium Business Center este o clădire cu 18 etaje de birouri, iar şase dintre ele au fost grav afectate de incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă.