MENIU

Israelienii l-au iertat pe Mazăre pentru defilarea în uniformă nazistă

Foto: RTV
R. Mazăre: Mă gândeam, în sinea mea, cum nişte înţelepţi au înţeles că nu pot fi judecat doar după o aparenţă

Israelienii l-au iertat pe Mazăre pentru parada de modă în care a defilat în uniformă SS. Tradiţia israelienă spune că, dacă cineva îşi cere iertare, trebuie iertat. Radu Mazăre se declară liniştit în privinţa plângerii depuse la Parchetul General. Procurorii vor investiga dacă Mazăre a încălcat legea prin afişarea de simboluri xenofobe.

Adjunctul directorului general din Ministerul de Externe israelian, ambasadorul Pinhas Avivi, asigură, într-un interviu acordat cotidianul.ro, că ţara sa l-a iertat deja pe nesăbuitul primar: "Atunci când cineva îşi cere iertare, conform tradiţiei evreieşti, îl ierţi".

Pe numele primarului constănţean a fost depusă o plângere la Parchetul General. Mazăre a declarat că nici nu ştie şi nici nu îl interesează cine a sesizat Parchetul şi că uniforma nazistă a fost doar o formă de protest, din partea lui, împotriva dictaturii hitleriste.

"Am citit, ieri, (miercuri, n.red.) poziţia Ministerului de Externe israelian, care spune că Israelul l-a iertat pe Radu Mazăre şi mă gândeam, în sinea mea, cum nişte înţelepţi au înţeles că nu pot fi judecat doar după o aparenţă, mai ales după ce mi-am cerut scuze, iar plângere la Parchet nu mi-au făcut israelienii, ci mi-au făcut românii. Sunt extrem de liniştit cu atât mai mult cu cât cei care s-au simţit lezaţi, jigniţi de apariţia mea, m-au iertat. Ca atare, eu, în interior, sunt liniştit", a spus Radu Mazăre.

Citeşte şi...

Mai multe articole despre:
Israel Constanţa Radu Mazăre nazist uniformă