MENIU

Irlanda cere rejucarea meciului cu Franţa, din barajul CM 2010

<descriere>

Irlandezii sunt revoltaţi de faptul că au ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor din cauza unei greşeli \"grosolane\" de arbitraj\" şi îşi caută dreptatea la FIFA.

Federaţia Irlandeză de Fotbal a făcut o cerere către FIFA privind rejucarea meciului cu Franţa, din manşa secundă a barajului pentru Campionatul Mondial, pierdut în urma unei greşeli de arbitraj.

\"Această decizie grosolană a arbitrului a pus în pericol integritatea acestui sport şi vrem să cerem forului mondial ca partida cu Franţa să se rejoace. Reluările video arată henţul clar al lui Thierry Henry, care a dus la golul marcat de francezi în prelungiri, şi nu am văzut doar noi asta, ci şi milioanele de telespectatori\", se arată într-un comunicat al forului irlandez.

Federaţia irlandeză mizează pe faptul că FIFA i-ar putea da câştig de cauză, ţinând cont de un precedent creat în 2005. Atunci, forul mondial a anulat rezultatul unei partide dintre Uzbekistan şi Bahrein din cauza erorilor grave ale arbitrilor acelui meci.

Dacă selecţionerul Giovanni Trapattoni este pesimist în privinţa unei decizii favorabile a FIFA, secundul său, Liam Brady, crede că doar aşa FIFA ar putea apăra \"demnitatea fotbalului\". \"Sepp Blatter vorbeşte de fair-play, iar acum o să vedem ce părere are despre ce s-a întâmplat miercuri seară. Încotro merge fotbalul dacă o echipă care trişează merge la un turneu final? Încotro merge dacă situaţia va rămâne aceeaşi\", a spus Brady.

Vicecampioana mondială, Franţa, a obţinut calificarea la turneul final din 2010, după ce a remizat, miercuri, pe teren propriu, cu Irlanda, scor 1-1, după prelungiri, în manşa secundă a barajului. Irlandezii au marcat prin Robbie Keane (32) şi au dus meciul în prelungiri, iar William Gallas a punctat în minutul 103 pentru victoria \"cocoşilor\". Golul calificării Franţei ar fi trebuit, însă, anulat, după ce Thierry Henry, cel care a centrat decisiv pentru Gallas, a atins mingea cu mâna de două ori îninate să trimită balonul în faţa porţii. Atacantul a recunoscut că a jucat mingea cu mâna, dar a subliniat că nu este vina sa că arbitrul nu a sancţionat infracţiunea.

În prima manşă a barajului, disputată, sâmbătă, la Dublin, fosta adversară a României din preliminariile CM 2010 a învins cu scorul de 1-0.

Mai multe articole despre:
FIFA Franţa Irlanda baraj CM 2010 rejucare