MENIU

Ipoteză şocantă: Serviciile secrete militare l-au "lucrat" pe Traian Băsescu

Foto: NewsIn

Ipoteze şocante despre culisele scandalului în care a fost implicat fratele preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit scenariilor care au apărut în presa de luni, Aurel Cazacu, fostul şef al Direcţiei de Producţie din Ministerul Economiei, era filat de ani buni de serviciile secrete militare, fiind suspect de spionaj, iar scandalul ar fi fost declanşat chiar de serviciile secrete militare împotriva lui Traian Băsescu.

Ziarul Bursa scrie în ediţia de luni despre "Operaţiunea Iuda", în care fostul director din Ministerul Economiei, Aurel Cazacu, era supravegheat încă din anul 2006 de către Direcţia de Siguranţă Militară, sub suspiciunea că ar favoriza interese străine în industria militară, păgubind astfel statul român.

Ziarul Ziua scrie în numărul de luni că şeful statului ar fi fost lucrat de o parte dintre Serviciile Armatei. Mai mult, jurnaliştii de la Ziua sunt de părere că şeful statului a minţit atunci când a spus că nu ştia de implicarea fratelui său în firma "Desintco".

Gardianul titrează: Soţia lui Cazacu, asociată cu partenera de afaceri a şefului Investiţiilor de la Mediu. Jurnaliştii scriu că Aurel Cazacu avea de mai multă vreme drept ţintă intermedierile în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, cu toate că ocupa un post strategic pentru producţia naţională din industria de apărare.

Jurnaliştii de la Gândul afirmă că "preşedintele Traian Băsescu şi liderii PD-L suspectează, în cazul scandalului lui Mircea Băsescu în afaceri cu armament, un complot pus la cale de PSD, pentru decredibilizarea şefului statului". Gândul susţine că social democraţii ar urmări prin declanşarea scandalului Mircea Băsescu să preîntâmpine un atac pregătit de PD-L: suplimentarea cu 300 de milioane de euro, prin semnătura lui Şerban Nicolae, a contractului cu EADS pentru securizarea frontierelor, după ce suma iniţială fusese redusă, în 2005, prin negocierile duse de Vasile Blaga, pe atunci ministru de Interne.

Mai multe articole despre:
scandal ipoteze ziare preşedinte armament frate