MENIU

IPJ Maramureş este verificat de Corpul de Control al IGPR pentru legături cu interlopii

Foto: Realitatea TV

Inspectoratul General al Poliţiei Române a hotărât trimiterea corpului de control la IPJ Maramureş. Decizia a venit după ce preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie Maramureş, Viorel StroIe, a declarat la Realitatea TV că la Borşa, interlopii îşi desfăşoară activităţile în voie pentru că ar fi protejaţi chiar de şeful IPJ Maramureş, Ion Isac.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie Maramureş, Viorel Stroe, spune că interlopii fac legea în Borşa, lucru cunoscut de şefii Poliţiei Judeţene, care închid ochii. Motivul ar fi legătura de familie pe care şeful IPJ Maramureş o are cu unul dintre suspecţii din cazul Buldozerul.

La Borşa au fost organizate în ultimele două luni mai multe acţiuni pentru prinderea unor interlopi care furau utilaje de construcţii din străinătate şi le vindeau în România. Au fost reţinuţi pănă acum mai mulţi membri ai reţelei, însă nu fără bătăi de cap. Unii au încercat să scape atacând dubele cu mascaţi, alţii s-au refugiat prin păduri.

Problema autorităţile cu interlopii din Maramureş nu este o noutate. De mulţi ani, Borşa este un punct fierbinte pe harta infracţionalităţii. Nu de puţine ori, hoţii şi bătăuşii au scăpat fără dosare prin iertarea creştinească a fostului prim-procuror de la Vişeu. Vasile Pop nu îi trimitea pe infractori în arest, ci la biserică. Despre Vasiel Pop, zis Tătuca aţi aflat în exclusivitate în urmă cu un an, Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
poliţie procuror suspecţi mafie Buldozerul Borşa