MENIU

Ion Iliescu: Nu am avut personal niciun fel de relaţii cu domnul Hayssam

Foto: NewsIn
Iliescu: Nu am luat niciun ban de la vreun om de afaceri

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi seară la Realitatea TV, că nu a avut niciun fel de legătură cu Omar Hayssam. Totodată, Iliescu spune că în timpul mandatului său la Cotroceni, mai mulţi oameni de afaceri au mers în deplasările oficiale "în interesul ţării".

"Doream să am o replică la afirmaţiile domnului Băsescu, că eu luam cu mine oameni de afaceri şi ziarişti. Este adevărat şi nu este singurul caz, mulţi şefi de stat o fac. O făceam pe bază de reciprocitate, cu oameni de afaceri interesaţi. Nu am avut personal niciun fel de relaţii cu domnul Hayssam şi cu niciun om de afaceri. Nu am luat niciun ban de la vreun om de afaceri. Era o chestiune în interesul ţării. Oamenii de afaceri erau desemnaţi de Camera de Comerţ. Era pentru noi o economie pentru că oamenii de afaceri îşi plăteau transportul cu avionul, nu mergeau pe cheltuiala Administraţiei Prezidenţiale", a declarat Ion Iliescu, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii  Realitatea zilei de la Realitatea TV.

Preşedintele de onoare al PSD spune că toată această situaţie este o diversiune a preşedintelui.

"Mi se pare o diversiune total neavenită a preşedintelui. În loc să lămurească chestiunile pe care le-a avut sau le are cu Hayssam, se lansează în asemenea aprecieri jignitoare la adresa altora", a mai spus Iliescu.

Traian Băsescu a declarat marţi seară, la întâlnirea cu Grupul de Dialog Social, că înregistrarea Degeratu-Hayssam, apărută în presă, este ilegală.

"I-am cerut unuia dintre consilierii pe siguranţă naţională să aibă această întâlnire. Cu atât mai mult cu cât Omar Hayssam era suspectat de mult mai multe şi se ştia că fusese în anturajul PSD şi al domnului preşedinte Iliescu", a spus Traian Băsescu. Citeşte mai mult