MENIU

Ion Iliescu crede că Antonescu şi Orban vor face un cuplu reuşit, PNL va fi mai "atractiv"

Foto: NewsIn

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru NewsIn că are cele mai bune păreri despre noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, pe care l-a caracterizat drept un "nobil intelectual" , arătând că alegerea sa în fruntea liberalilor dă o notă "atractivă" partidului.

"Am cele mai bune păreri despre Crin Antonescu, este un om inteligent, un nobil intelectual. Cred că dă o notă atractivă partidului", a spus Ion Iliescu despre noul preşedinte al PNL.

În ceea ce-l priveşte pe noul prim vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, preşedintele de onoare al PSD a spus că este un om cu experientă, un bun organizator.
"Probabil Crin Antonescu şi Ludovic Orban vor face un cuplu reuşit. Îi felicit şi le urez succes", a spus Ion Iliescu.

Congresul PNL şi-a ales, vineri, noua conducere, liberalii optând pentru Crin Antonescu la preşedinţia partidului, iar pentru funcţia nou înfiinţată, cea de prim-vicepreşedinte, fiind ales Ludovic Orban.

Crin Antonescu a obţinut 873 de voturi pentru din partea delegaţilor la Congresul extraordinar, în vreme ce contracandidatul său, Călin Popescu Tăriceanu, a primit 546 de voturi. La rândul lui, Ludovic Orban a obţinut 947 de voturi, în vreme ce contracandidatul său la funcţia de prim vicepreşedinte, Romeo Stavarache, a primit doar 354.