MENIU

Ion Cristoiu: Traian Băsescu este în situaţia jucătorului care a dat gol din offside

Cristoiu: Problema fundamentală este ca echipa care a primit golul acesta pe nerdept trebuie să se mobilizeze să dea şi ea gol
foto: gardianul.ro
Cristoiu: Dacă vreţi ca propunerea lui Traian Băsescu să nu aibă efect, în perioada următoare lăudaţi Parlamnetul
Cristoiu: Ceea ce ar putea fi o lovitură, ar putea să nu fie

Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat în termeni sportivi propunerea lui Traian Băsescu de a face referendum. Cristoiu a spus că Băsescu este în situaţia jucătorului care a dat gol din offside.

"Problema este câtă vreme arbitrul şi, în cazul de faţă, aşa spune Constituţia, a validat acel gol, pot să zbiere  comentatorii. Problema fundamentală este ca echipa  care a primit golul acesta pe nedrept trebuie să se mobilizeze să dea şi ea gol. Aceasta este esenţa perioadei următoare. Că putem noi să spunem de dimineaţă până seara de cât cinism a dat Traian Băsescu, dacă nu se conturează un gol", a afirmat Cristoiu.  

Prezent în emisiunea "Realitatea te priveşte", Ion Cristoiu a admis că propunerea preşedintelui este o "manevră electorală", dar că important este cum este contracarată această manevră. De aceea, Ion Cristoiu a propus colegilor din presă un pact: "Dacă vreţi ca propunerea lui Traian Băsescu să nu aibă efect, în perioada următoare lăudaţi Parlamnetul de dimineaţă până seara. O să vedeţi că poate mai schimbaţi ceva. Toate sondajele de stradă arată că Traian Băsescu, un politician de un cinism absolut,  a speculat această imagine proastă, după părerea mea exagerată, fiindcă toate parlamentele din lume mai au şi tipi care se scobesc în nas". 

În opinia lui Ion Cristoiu, Traian Băsescu nu are neapărat de câştigat de pe urma acestei propuneri: "După 20 de ani de democraţie, dacă românii ar vota ca în Anglia sau ca în Suedia, domnul Traian Băsescu ar câştiga din primul tur. S-ar putea ca românii să voteze după alte criterii, să fie plictisiţi de cei cinci ani. Ceea ce pare o lovitură, poate să nu fie. Toţi contracandidaţii m-au plictisit pe ideea de Traian Băsescu e mort şi că scaunul de la Cotroceni e deja gol aşteptând să îl ocupe domniile lor. Asta nu este o reacţie. Domniile lor nu au până acuma o propunere de Românie, să nu uităm că prin discursul său Traian Băsescu şi-a fixat o variantă de Românie. La ora actuală, spuneţi-mi care este România lor, care sunt temele lor, argumentele care să mă facă pe mine să îi votez nu pentru că îmi e antipatic Traian Băsescu, ci pentru că ei sunt mai buni decât Traian Băsescu. Deocamdată, nu avem decât  formularea unui om politic care a spus că oricare este mai bun decât Traian Băsescu.  Asta nu mă convinge pe mine ca alegător  ".