MENIU

Iohannis, MESAJ de susținere pentru aderarea la UE a Republicii Moldova: Vom acorda tot sprijinul nostru în acest demers

Klaus Iohannis și Maia Sandu/Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis salută demersul omologului său de la Chişinău, Maia Sandu, privind semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi subliniază că România va acorda tot sprijinul în acest demers.

"Salut cu caldură demersul istoric de astăzi al Președintei Maia Sandu @sandumaiamd. România va continua să fie un susținător sincer, constant și activ al locului R. Moldova în familia Uniunii Europene🇪🇺. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers", afirmă Iohannis, într-o postare pe Twitter.

Reacția șefului statului vine după ce preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, în cursul după-amiezei zilei de joi, cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene.

Documentul a fost semnat şi de şefa Guvernului de la Chișinău, Natalia Gavriliţa, dar şi de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

"Astăzi am semnat, împreună cu Președintele Parlamentului și cu doamna Prim-Ministru, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cetățenii au ales această opțiune. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental.
Contăm pe susținerea instituțiilor europene, care au fost alături de Moldova la bine și la greu în ultimii ani. Împlinind aspirațiile europene ale cetățenilor noștri, Uniunea Europeană va arăta întregii lumi cât de mare e puterea democrației și libertății.
Dragi cetățeni, avem mult de lucru. Știm exact ce avem de făcut. Putem face asta împreună. Împreună suntem puternici", a anunțat Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.