MENIU

Într-o comună covăsneană, votarea a fost oprită 10 minute din cauza deteriorării unei ştampile

Stamplila vot

În urma verificării poliţiştilor, s-a decis să se deschidă una dintre urne şi s-a descoperit că amprenta de cauciuc era în urnă.

Procesul de votare în comuna Boroşneu Mic, din judeţul Covasna, a fost oprit în jur de 10 minute, duminică după-amiază, din cauză că amprenta de cauciuc a unei ştampile de vot a dispărut.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean de Comunicare Covasna, Andrea Buzsi, a declarat corespondentului NewsIn că dispeceratul IJP a fost sesizat că la Secţia 120 din Boroşneu Mic nu putea fi găsită amprenta din cauciuc a unei ştampile de vot, astfel că a fost oprită votarea timp de 10 minute.
În urma verificării poliţiştilor, s-a decis să se deschidă una dintre urne şi s-a descoperit că amprenta de cauciuc era în urnă. Ea se lipise de buletinul de vot şi votantul care a utilizat ştampila nu observase, introducând buletinul cu tot cu amprenta ştampilei.

Pioliţiştii mai verifică o sesizare din partea unei preşedinte a unei secţii de votare din Sf.Gheorghe, care a reclamat la 112 că la secţia ei s-a prezentat un bărbat de 53 de ani care avea deja aplicat pe actul de identitate autocolant cu inscripţia \"votat\", fără data de astăzi însă.

\"În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi, în urma verificărilor efectuate şi a audierii bărbatului, au stabilit că după ce acesta a votat, a ieşit din cabina de vot, iar membra comisiei de votare care i-a dat buletinele şi ştampila era ocupată şi a rugat o colegă să aplice autocolantul pe cartea de identitate a votantului. În momentul în care colega a vrut să aplice autocolantul, a observat că pe actul de identitate deja este aplicat un autocolant cu inscripţia \"votat\" fără însă a fi completat cu data de astăzi. Votantul declară că el nu a mai votat în altă secţie de votare şi nu ştie cum se poate să aibă aplicat autocolantul pe actul de identitate. Poliţiştii continuă verificările în cauză\", a mai declarat Andrea Buzsi.

Mai multe articole despre:
alegeri vot votare ştampilă urne