MENIU

Institutul Oncologic din Bucureşti a fost luminat în roz joi seara

Foto: Realitatea TV

Institutul Oncologic din Bucureşti a fost luminat în roz joi seara. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Renaşterea, iar lumina a fost aprinsă de fostul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac.

"Vreau să felicit fundaţia Renaşterea pentru tot ceea ce a făcut în aceşti ani şi mă bucur din suflet că Ministerul Sănătăţii se poate declara partenerul său", a declarat Ion Bazac.

Culoarea roz este un simbol al luptei impotriva cancerului la sân. Fundaţia Renaşterea a ales să lumineze în roz Institutul Oncologic, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la inaugurarea acestei instituţii.

"Avem un număr foarte mare de paciente care au fost depistate la centrele Renaşterea şi care sunt bine. Am decis ca anul acesta să fim printre medicii şi pacientele cu care lucrăm. De aceea am aprins lumina roz pe Institutul Oncologic", a afirmat Mihaela Geoană, preşedinte Fundaţia Renaşterea.

"Ministerul Sănătăţii a uitat de ceea ce înseamnă prevenţie, iată că a fost o organizaţie non-guvernamentală, inspirată de un program american, care a iniţiat prevenţia în cancerul de sân", a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Mii de paciente au beneficiat de sprijinul Fundaţiei Renaşterea şi al Institutului Oncologic din Bucureşti. Femeile au fost informate corect, în ceea ce priveşte diagnosticul, tratamentul pre şi post operator, intervenţia chirurgicală şi au beneficiat de consiliere psihologică. Înfiinţată în urmă cu opt ani, Fundaţia „Renaşterea" a ajutat la investigarea a 30.000 de femei, dintre care peste 1.500 au fost diagnosticate cu cancer la sân.
Mai multe articole despre:
femei cancer Ion Bazac