MENIU

Instanţa decide, pe 12 februarie, în cazul autorului accidentului în care a murit Cristian Nemescu

Foto: blogspot.com

Tribunalul Bucureşti va decide, pe 12 februarie, dacă schimbă condamnarea pentru Ali Imran, autorul accidentului în care au murit regizorul Cristian Nemescu, sunetistul Andrei Toncu şi un taximetrist. În 2007, Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat la şapte ani de închisoare pe Imran.

Avocaţii familiilor celor trei persoane ucise au cerut instanţei, la termenul de joi al procesului, să respingă apelul făcut de Ali Imran împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 şi să îl admită pe cel făcut de către familiile victimelor, astfel dându-i lui Imran cea mai mare pedeapsă posibilă, aceea de 15 ani de închisoare cu executare.

Avocaţii familiilor Nemescu, Toncu şi Aruştei au spus că vor ca Imran să primească cea mai mare pedeapsă mai ales din cauza nepăsării lui, a faptului că ar fi minţit, susţinând pe toată durata procesului că, în momentul producerii accidentului, avea o viteză cuprinsă între 40 şi 50  km/h, când, de fapt, prin expertiză s-a constatat că avea aproape 120 km/h.

De asemenea, avocaţii celor trei familii au spus că cetăţeanul britanic ar fi vrut să tergiverseze cauza şi ar fi încercat să influenţeze unii martori, dar cel mai tare a deranjat atitudinea lui sfidătoare. Astfel, unul dintre avocaţi a spus că Ali Imran a cerut să i se dea dreptul de a pleca din România pentru că tatăl său s-a îmbolnăvit psihic din cauză că nu îl poate vedea.

Mai mult, avocatul taximetristului decedat, Bogdan Petre, a cerut ca daunele pe care le-a stabilit prima instanţă să fie majorate pentru că tânărul taximetrist avea un copil mic, pe care mama se chinuie să îl crească în lipsa tatălui.

Avocaţii părinţilor regizorului Cristian Nemescu şi cei ai sunetistului Andrei Toncu au spus că suma pe care cele două familii o vor primi drept despăgubiri de la Imran va fi folosită pentru asociaţia înfiinţată în memoria celor doi tineri.

Părinţii celor trei victime au cerut ca instanţa să oblige şi societatea de asigurări la care era asigurată maşina condusă de Imran să îi despăgubească cu câte 200.000 lei.

Procurorul a cerut şi el instanţei să admită apelurile făcute de familiile celor trei victime şi să îl respingă pe cel făcut de autorul accidentului, Ali Imran.

De cealaltă parte, avocatul lui Ali Imran a susţinut că suma cerută de familiile victimelor este exagerată şi că Imran a depus imediat după accident nişte bani într-un cont, pentru ca familiile să  îi folosească la înmormântări. Conform declaraţiilor date de către familiile victimelor, din acel cont nu a fost folosit nici un ban. Mai mult, tatăl lui Andrei Toncu, Horia Toncu, a spus că nu avea nevoie de banii lui Imran pentru înmormântarea fiului său şi că nu îi trebuie aceşti bani pentru el, ci că îi vrea pentru asociaţia care să păstreze vie memoria celor doi tineri.

Ali Imran a declarat, la finalul şedinţei, că e conştient de gravitatea faptei pe care a comis-o şi că de fiecare dată când a avut ocazia a încercat să le ceară scuze familiilor Nemescu, Toncu şi Aruştei.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat pronunţarea cu o săptămână.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 l-au condamnat, în decembrie 2007, pe Ali Imran la 7 ani închisoare pentru ucidere din culpă, vătămarea corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat în dosarul accidentului în care au murit regizorul Cristian Nemescu, sunetistul Andrei Toncu şi un taximetrist, student la teologie.

Cetăţeanul britanic de origine pakistaneză Ali Imran a fost arestat în 26 august 2006, în baza unui mandat de 20 de zile, emis de Judecătoria Sectorului 5, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Ulterior, în 19 octombrie 2006, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis recursul lui Ali Imran împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de a-i prelungi arestarea preventivă şi l-au pus în libertate, înlocuind măsura arestării cu interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit anchetatorilor, Ali Imran a fost găsit vinovat, după primele cercetări ale poliţiei, de producerea accidentului din data de 25 august 2006, de pe Podul Eroilor.