MENIU

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi face verificări în cazul copiilor înecaţi la Eforie Sud

Foto: wordpress.com

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au declarat, sâmbătă, corespondentului NewsIn, că vor face verificări privind incidentul de la Eforie Sud, unde doi elevi ieşeni din comuna Ciorteşti s-au înecat în apele mării.

Inspectorul şcolar adjunct al ISJ Iaşi Mihai Ursache a plecat spre Eforie, pentru a verifica modul cum a fost organizată tabăra.
"Eu mă aflu în concediu pe litoral, dar la o asemenea tragedie nu putem rămâne indiferenţi. Nu ştiu dacă vom face o anchetă, dar unele verificări trebuie efectuate. În acest caz poate fi vorba şi de nişte răspunderi disciplinare. Nu ne putem încă pronunţa, aşteptăm să vedem ce s-a întâmplat", a declarat telefonic inspectorul şcolar adjunct Mihai Ursache.

Potrivit inspectorului, este important de ştiut cum a fost organizată tabără şi dacă s-au îndeplinit toate condiţiile.

Primarul comunei Ciorteşti a declarat pentru NewsIn că cei doi copii învăţau la şcolile din localităţile Şerbeşti şi Coropceni. "Cunosc ambele familii ale celor doi copii. E o nenorocire ce s-a întâmplat. Am trimis şeful de post şi un consilier să o anunţe pe bunica unuia dintre copii despre această tragedie", a declarat primarul Gheorghe Gurzun.

Doi copii din Iaşi, aflaţi într-o tabără internaţională la Eforie Sud s-au înecat, sâmbătă, trupul unuia dintre ei fiind căutat în continuare, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă.

Conform primelor informaţii, copiii, unul de 13 ani şi celalalt de 14 ani, se aflau pe o plajă neamenajată din Eforie, iar în zonă erau nişte curenţi foarte puternici.

Poliţia a demarat cercetările în acest caz. Cadrul didactic care îi însoţea pe copii a fost audiat, dar deocamdată nimeni nu a fost pus sub acuzare. Căutările pentru descoperirea celui de-al doilea copil încat sunt continuate de către scafandri, după ce în prima fază la căutări au participat salvamari, care au fost nevoiţi să renunţe din cauza valurilor mari şi a curenţilor.

Mai multe articole despre:
copii Tabără înec eforie sud inspectorat judeţean