MENIU

INSOMAR: Actuala formulă de guvernare beneficiază de suportul a 43% din populaţia cu drept de vot

FOTO: Realitatea.NET

Actuala formulă de guvernare beneficiază de suportul a 43% din populaţia cu drept de vot, potrivit unui sondaj INSOMAR. În problema definirii raporturilor instituţionale dintre Parlament şi Preşedinte electoratul acordă o pondere mai mare autorităţii instituţiei parlamentare, anunţă acelaşi sondaj.

Potrivit INSOMAR, Guvernul beneficiază de suportul a 43% din populaţia cu drept de vot. Aceştia consideră actuala formulă de guvernare ,,cea mai bună soluţie” pentru  prezentul context politico-economic.

Procentul celor care susţin ,,marea coaliţie” nu reprezintă o însumare a votanţilor celor două partide, ci este mai curând percepţia lipsei unei alternative viabile de guvernare adecvată momentului.

La întrebarea care era cea mai bună soluţie de guvernare în acest moment, PDL-PNL a înregistrat un procent de 20%, urmat de un guvern PDL cu 15,3%, un guvern PSD cu 15,1%, PSD-PNL cu 7,4%, PNL cu 5%, diverse alte combinaţii de partide cu 9% şi 24,9% de indecişi care au răspuns cu "nu ştiu".

În problema definirii raporturilor instituţionale dintre Parlament şi Preşedinte electoratul acordă o pondere mai mare autorităţii instituţiei parlamentare. La întrebarea "Cine credeţi că ar trebui să aibă cea mai mare putere în România, Preşedintele sau Parlamentul?", 47,4% dintre ce intervievaţi au ales Parlamentul, 38,6% l-au ales pe preşedinte, iar 14% au răspuns cu "nu ştiu".

Mai multe articole despre:
parlament guvern PSD INSOMAR sondaj preşedinte