MENIU

Înmormântare sub pază a bărbatului ucis de studenţii medicinişti la Timişoara

Foto: RTV
Bărbatul de 65 de ani de doi studenţi la medicină, înmormantat în prezenţa a sute de prieteni şi rude

Trifu Shrott, bărbatul de 65 de ani, ucis pe 2 august de doi studenţi la medicină, a fost înmormântat pe 5 august în prezenţa a sute de prieteni şi rude care au venit să îi aducă un ultim omagiu. Pentru a preveni eventuale incidente, au fost trimise forţe de ordine din trei judeţe.

Victima era foarte cunoscută în comunitatea romă din Timişoara şi era şef de stabor.

Maşini de zeci de mii de euro au fost etalate la înmormântarea lui Trifu Shrott. Nu a lipsit orchestra de muzică religioasă, mâncare din belşug, iar piesa de rezistenţă a fost sicriul de peste 12.000 de euro. Coşciugul a avut un sistem de climatizare care le-a permis rudelor şi cunoscuţilor să-l mai atingă o ultimă dată.

Apropiaţii victimei au spus că îşi vor face singuri dreptate dacă cei doi tineri nu vor fi pedepsiţi. "Dacă justiţia nu va face cum trebuie dreptate, putem fi şi noi chinezi, mai au şi ei rude, putem să-i băgăm şi noi în plase şi-n valize", au declarat rudele victimei de la Timişoara.

În paralel, Curtea de Apel din Timişoara a respins recursul celor doi studenţi, pe motiv că cererea lor este nefondată. Din primele probe ale anchetatorilor a reieşit că Sergiu Raul Florea este cel vinovat de crimă şi va fi acuzat de omor deosebit de grav, în timp ce iubita lui, Carmen Bejan, studentă la Medicină, riscă să fie acuzată de complicitate la crimă. Iniţial, cei doi se acuzaseră reciproc de crimă.