MENIU

Inculpaţii din FNI vor plăti cheltuieli judiciare de 750.000 lei, din care MJ va achita 1.900 lei

Foto: gandul.info

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a obligat, joi, pe inculpaţii din dosarul FNI, la plata sumei de 750.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care 1.900 lei vor fi plătiţi din fondul Ministerului Justiţiei, pentru onorariile apărătorilor din oficiu.

Astfel, Ioana Maria Vlas, în solidar cu S.C. SOV Invest SA, va plăti 75.000 lei, din care 500 lei reprezintă onorariul apărătorului desemnat din oficiu şi se vor avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

De asemenea, Marian Petrescu, fost preşedinte al SOV Invest, Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest, şi Gavril Bătrân, fost membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, vor plăti, fiecare, câte 75.000 lei, în solidar cu SOV Invest.

Ştefan Boboc, fost preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, (CNVM) şi Cecilia Cezara Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pieţie şi intermediere financiară din cadrul CNVM, au fost obligaţi la plata a câte 75.000 lei, în solidar cu CNVM.

Alţi patru inculpaţi din dosar au fost obligaţi la plata a câte 75.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. 

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), CNVM, SC Gelsor SA şi CEC Bank trebuie, de asemenea, să plătescă, potrivit deciziei de joi, câte 50.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În total, statul va încasa cel puţin 1.000.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, potrivit extrasului din minuta deciziei cu numărul 2098 a instanţei supreme.

Mai multe articole despre:
bani FNI cheltuieli SOV Invest ministerul justiţiei